Doğum gününde aldığı silahla katliam yaptı

Güncelleme Tarihi:

Doğum gününde aldığı silahla katliam yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 07:00

ABD’deki okul saldırısının faili, Salvador Ramos adlı lise öğrencisi çıktı. Akran zorbalığı sonucu psikolojisi bozulan Ramos, katliamın sinyallerini önceden vermiş. 18 yaşına basar basmaz silah alan ve sosyal medyada silahlı fotoğraflarını paylaşan caninin, katliamdan hemen önce mesajlaştığı kadına “Bir şey yapmak üzereyim” diye mesaj attığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşanan okul katliamıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Uvalde kasabasındaki Robb İlkokulu’nda 19 öğrenci ve 2 öğretmenin ölümüne neden olan silahlı saldırıyı gerçekleştiren Salvador Ramos’un (18) olaydan birkaç saat önce Instagram’da bir kadınla mesajlaşmaları ortaya çıktı.

‘BİR ŞEY YAPMAK ÜZEREYİM’

Instagram’da sık sık silahlı fotoğraflarını paylaşan Ramos’un, bu paylaşımlardan birine “epnupues” kullanıcı isimli bir kadını etiketlediği ve mesajlar attığı öğrenildi. Kadının paylaştığı mesajlaşma görüntülerinde, Ramos’un olay günü 05.43’te “Bir şey yapmak üzereyim” mesajı attığı, ne olduğunu soran kadına, “Saat 11.00’den önce söyleyeceğim” yanıtını verdiği görülüyor. “Sana söylemek istediğim küçük bir sırrım var” yazan Ramos’un son olarak attığı mesajda “Hava almaya çıktım” yazıyor. Teksas Valisi Gregg Abbott ise Ramos’un saldırıdan yarım saat önce Facebook’dan sırasıyla “Büyükannemi vuracağım”, “Büyükannemi vurdum” ve “Şimdi de ilkokula gidip ateş açacağım” paylaşımları yaptığını açıkladı.

Haberin Devamı

TÜFEK VE TABANCA KULLANDI

Ramos’un silahlarını 18 yaşına bastığı doğum gününde aldığı öğrenildi. Ramos’un saldırıda bir tabanca ve AR-15 tüfek kullandığı belirtilirken, vurduğu büyükannesinin hayatta olduğu açıklandı.

AKRAN ZORBALIĞI GÖRMÜŞ

18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos’un çocukluğunda akran zorbalığına maruz kaldığı öğrenildi. Washington Post gazetesinin saldırganın okul arkadaşlarına dayandırdığı bilgilere göre, Ramos küçükken yaşadığı konuşma bozukluğu ve ailesinin maddi durumu nedeniyle akran zorbalığı gördü. Ramos’u içine kapanık ve kibar bir çocuk olarak nitelendiren arkadaşları, kendisinin son birkaç yılda değiştiğini ve saldırgan bir hale geldiğini söyledi.

Doğum gününde aldığı silahla katliam yaptı

EL ELE TUTUŞUP DUA ETTİLER

Robb İlkokulu’na düzenlenen silahlı saldırıda yakınlarını kaybedenler, kent merkezinde el ele tutuşup dua etti.

Haberin Devamı

BIÇAKLA YÜZÜNÜ KESTİ

Yüzünü bıçakla kesen Ramos’un bir arkadaşına bunu “eğlencesine” yaptığını söylediği aktarılırken, son dönemde tamamen siyah kıyafetler tercih ettiği ve askeri botlar giydiği belirtildi. Ramos’un bu yıl lisedeki derslerin çoğuna girmediği bildirildi.

Doğum gününde aldığı silahla katliam yaptı

SİLAH LOBİSİNE ‘DUR’ DEMELİYİZ

SALDIRININ ardından ABD’de bireysel silahlanmaya kısıtlama getirilmesi tartışmaları yeniden alevlendi. Başkan Biden, “Tanrı aşkına ne zaman silah lobisine karşı duracağız?” dedi. Biden, okullarda yaşanan saldırılardan “bıkıp usandığını” ve “sağduyulu silah yasalarının” katliamların önlenmesinde etkili olacağını söyledi.

Haberin Devamı

TEKSASLI SİYASİLER SAVUNDU

Silah kontrolüne karşı çıkan Teksas Senatörü Cumhuriyetçi Ted Cruz ise “Vatandaşların silah alma hakkını engellemek suçu önlemez, suçluları yakalamak suçu önler” dedi. Teksas Başsavcısı Ken Paxton da öğretmenleri ve okul yönetimini silahlandırma önerisinde bulundu.

GEL-AL

Teksas’ta silah taşıma yasalarını destekleyen bir mitingde açılan ve üzerinde “Gel-Al” yazan pankart, ABD’de silah satın almanın ne kadar kolay olduğunu gözler önüne seriyor.

18 YAŞINI DOLDURAN SİLAH ALABİLİYOR

ABD’de anayasal güvence altına alınan silahlanma hakkına göre, 18 yaşını doldurmuş ve 2 yıldan uzun süre hapis cezası almamış herkes silah sahibi olabiliyor. ABD genelinde sivillerin elinde yaklaşık 393 milyon silah bulunuyor.

Haberin Devamı

Doğum gününde aldığı silahla katliam yaptı

ÜNLÜ İSİMLER TEPKİLİ

19 çocuğun yaşamını yitirdiği saldırıya ABD’de birçok ünlü isim de tepki gösterdi.

Steve Kerr: “Yorgunum. Buraya gelip harap olmuş ailelere başsağlığı dilemekten çok yoruldum. Okul ve süpermarket silahlı saldırıları hakkında bir şey yapmayı reddeden tüm senatörlere soruyorum: Kendi güç arzunuzu çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve kiliseye gidenlerin hayatlarının önüne mi koyacaksınız?”

Selena Gomez: “Bugün memleketim Teksas’ta 19 masum öğrenci sadece eğitim almaya çalışırken öldürüldü. İki öğretmen işini yaparken öldürüldü. Çocuklar okulda güvende değilseler nerede güvendeler?”

Haberin Devamı

LeBron James: “Düşüncelerim ve dualarım Teksas’taki Robb İlköğretim Okulu’nda sevdiklerini kaybeden ailelerle. Artık yeter. Bunlar çocuk ve okulda zarar görmeye devam ediyorlar. Okulda, en güvenli olmaları gereken yerde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!