Djokovic ikinci kez gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Djokovic ikinci kez gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2022 07:00

Yıldız Sırp raket Novak Djokovic, kamu düzenine tehdit oluşturduğu gerekçesiyle yeniden gözaltına alınarak kaçak göçmenlerin tutulduğu Park Otel’e geri götürüldü.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA Göç Bakanı Alex Hawke’nin imzasıyla vizesi iptal edilen Sırp raket Novak Djokovic, dün sabah Göçmen Bakanlığı yetkililerine ifade verdi. Ardından da sınır koruma görevlilerinin eşliğinde yasa dışı mültecilerin tutulduğu Park Otel’e götürüldü. Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın yapıldığı Melbourne kentine varışında vizesinin iptali üzerine geçen hafta da aynı otele götürülmüş, mahkeme lehine karar verene kadar burada 4 gün geçirmişti. Park Otel, kötü şartlarıyla ün yapmış bir yer olarak öne çıkıyor.

‘MANTIKSIZ VE GEÇERSİZ’

Avustralya hükümeti, aşı karşıtı olan 34 yaşındaki tenisçinin, ülkede aşıya muhalefeti güçlendirebileceğini, aynı zamanda ünlü bir isim olması nedeniyle “toplumsal huzursuzluk” çıkabileceğini düşünüyor. Yıldız ismin avukatları ise “aşı karşıtlığını güçlendirme” iddiasının “mantıksız ve geçersiz” olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Djokovic ikinci kez gözaltında



SIRBİSTAN’DAN TEPKİ

Bu arada olay, hükümetler arasında krize de yol açtı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic, Djokovic için “Yanındayız” mesajı paylaştı. Vucic Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Eğer Novak Djokovic’in 10’uncu kez Melbourne’de kupayı almasını engellemek istiyorsanız neden anında geri çevirmediniz? Neden ‘vize alman imkânsız’ demediniz” dedi.

NE OLMUŞTU

Djokovic, 6 Ocak’ta Avustralya’ya gelişinde, aşı muafiyetiyle ilgili kanıt sunamadığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Djokovic’in itirazını federal mahkeme haklı bulmuş ve serbest bırakılmıştı. Ancak antrenmanlara başlayan sporcunun vizesi ikinci kez iptal edildi. Djokovic’in bugünkü itiraz duruşması ile yarınki ilk maçı arasında sadece saatler var. Eğer sınır dışı edilirse, 3 yıl boyunca ülkeye de giremeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!