Dışişleri Bakanlığı “Ödül bilet kazandınız” dedi ama inandıramadı

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanlığı “Ödül bilet kazandınız” dedi ama inandıramadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 12:03

Dışişleri Bakanlığı, geçen yıl başlattığı e-vize uygulamasında 1 milyonuncu e-vizeyi verdi. Bakanlık, bir milyonuncu e-vizeyi alan kişiye, Türkiye'ye gidiş dönüş uçak bileti ödülü verileceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Bir milyonuncu e-vizeyi İngiltere'de yaşayan Hintli Priyanka Katara kazandı. Ancak Katara, Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen "Ödül bilet kazandınız" mesajlarına inanmayınca, Bakanlık uzun süre Katara'yı ödül kazandığına ikna etmeye çalıştı.

Önce Katara'ya telefonla ulaşılmaya çalışıldı. Olmayınca, e-mail atıldı. Yine yanıt gelmeyince, bu kez Katara'nın eşine ulaşıldı, "Ödül kazandınız. Eğer gerçekten Türkiye Dışişleri Bakanlığı üzerinden sizi aradığımıza inanmıyorsanız, bize e-vize aldığınız resmi internet sitesi üzerinden e-mail atın" denildi. Ve Bayan Katara ancak, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan yazışma sonucunda ödül kazandığına ikna oldu.

Katara, 27 Mart'ta İstanbul'a geldiğinde, Dışişleri yetkilileri ve THY, kendisine kazandığı ödül bileti teslim edecek.

Haberin Devamı

Katara'ya Türkiye'nin bir milyonuncu e-vizesini aldığı için, ödül uçak bileti kazandığının bildirilmesine ilişkin "zorlu süreci", Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, blogunda anlattı.

10 milyonuncu e-vizeyi alana yine ödül verileceğin açıklayan Koru, blog yazısını şöyle bitirdi: "Ödül vermek için bu kadar yorulmayı hiçbirimiz istemiyoruz...”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun bir milyonuncu e-vize konusundaki blog yazısına şu linkten ulaşılabiliyor: http://nkoru.blogspot.com.tr

BAKMADAN GEÇME!