Dışişleri Bakanı Davutoğlu Strasbourg'da

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Strasbourgda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 14:34

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) konuşmak üzere Strasbourg'a geldi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı çerçevesinde yürütülmekte olan faaliyetler hakkında genel kurulu bilgilendirecek ve AKPM üyelerinin sorularını yanıtlayacak.

Davutoğlu, genel kurulda yapacağı konuşmadan önce Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve AKPM Başkanı AK Parti Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile ayrı ayrı görüştü.

AKPM Genel Kurulu'nun yarın gerçekleştirilecek oturumunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurul'a katılarak parlamenterlere hitaben bir konuşma yapacak.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadic, Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu ve Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'nın da AKPM'nin Ocak ayı Genel Kurulu'na katılarak parlamenterlere hitaben konuşma yapacakları bildirildi.

Haberin Devamı

İsviçreli Parlamenter Dick Marty'nin raportörü olduğu “Kosova'da Organ Kaçakçılığı” raporunun yanı sıra, eski Yugoslavya'ya ilişkin olarak “tanıkların korunması”, “savaş suçlularının yargılanması konusunda işbirliği” ve “bölge ülkeleri arasında uzlaşı ve siyasi diyalog” konulu bir dizi rapor da Genel Kurul gündemi çerçevesinde ele alınacak.

“Gazetecilerin haber kaynaklarının korunması” konulu bir rapor da, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı Arne König;in katılımıyla AKPM'nin Genel Kurulunda görüşülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!