Dikkat çeken anket: Gençler ne istiyor?

Güncelleme Tarihi:

Dikkat çeken anket: Gençler ne istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 15:57

Uluslararası Gençlik Günü sebebiyle yapılan dünyanın en geniş katılımlı anketinin ‘ara’ sonuçlarına göre gençlerin yüzde 40’ı eğitim, beceri ve iş istiyor.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı Anne, Yeni doğan ve Çocuk Sağlığı Ortaklığı (PMNCH) kurumu tarafından yapılan en geniş katılımlı anketin ‘ara’ sonuçları dün açıklandı. Yaşları 10 ila 24 arasındaki 700 binden fazla genç, kendi refahları için ne istedikleri sorusuna yüzde 40 oranında öğrenme, yeterlilik, eğitim, beceri ve iş istediğini belirtti. İkinci sırada olan ‘güvenlik ve destek veren ortam’, gençlerin en çok talep ettiği istekler arasında yer aldı.

PMNCH açıklamasında “2022'de düşük ve orta gelirli ülkelerde, COVID-19 nedeniyle okulların kapanmasından kaynaklanan öğrenme kayıpları, 10 yaşındaki çocukların yüzde 70'e varan oranda basit bir metni okuyamamasına veya anlayamamasına neden oldu” denildi.

Dikkat çeken anket: Gençler ne istiyor


"İYİ EĞİTİM"

Haberin Devamı

Gençlerin kendi ifadelerini kullandığı ankette, en fazla kullanılan sözcük ‘eğitim’ olurken en fazla kullanılan ikili kelime ise ‘iyi eğitim’ oldu.

12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü sebebiyle PMNCH tarafından düzenlenen anketin tam sonuçlarının daha sonra paylaşılacağı belirtilip hali hazırda katılımcı sayısı 823 bin 626’ya ulaştı. Ankete en fazla 16 yaşındaki gençlerin katıldığı görüldü. Cinsiyet bazında ankete yüzde 51.43 oranında genç kızlar katılırken genç erkeklerin katılım oranı 46.81 oldu. Ankete katılmak isteyen gençlerin PMNCH'nin web sitesindeki QR kodunu tarayıp katılabileceği ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME!