Diana ile Dodi ekimde evlenecekti

Güncelleme Tarihi:

Diana ile Dodi ekimde evlenecekti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dodi El Fayed'in üvey kız kardeşi Jumana Yasin, Mısır gazetesi El Ekber'e demecinde ekim ayında evlenmeyi planladıklarını iddia etti ve şöyle dedi: ‘Dodi, Diana ile gerçek aşkı bulmuştu ve bunu yakınlarına birçok kez söylemişti.’

İngiltere, sadece Fransız haber ajansı AFP'nin Prenses Diana'nın cenaze törenini izlemesi ve görüntülemesine izin verdi. Dünyanın önde gelen fotoğraf ajansları Sygma, Gamma ve Sipa muhabirleri ise Londra'ya tepki gösterdiler. Fransız Le Figaro Gazetesi'nin haberine göre, bir Fransız fotoğraf ajansı patronu da ‘Fotoğrafçılarımın linç edilmesinden korktuğum için İngiltere'ye kimseyi göndermedim' dedi.

Diana-Dodi çiftinin Mercedes'ini kullanan ve aynı kazada ölen koruma görevlisi Henri Paul'ün dün yapılacak cenaze töreni son anda ertelendi. Paul'ün, Fransa'nın Lorient liman kentindeki cenazesinin, kanındaki ‘alkol miktarının belirlenmesi için ikinci bir test daha yapılmasının' istenmesi üzerine ertelendiği sanılıyor.

İngiliz Havayolları çalışanları, dün yakalarına siyah yas kurdelası takarak çalıştılar. Havayolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görevli yer hostesleri de yakalarına yas kurdelası taktılar. Londra'daki cenaze töreni sırasında İngiliz Havayolları, tüm dünyada aynı anda 4 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Prenses Diana'nın dünkü cenaze töreni dolayısıyla halkın elindeki işleri bırakıp TV'nin karşısına geçtiği ve sokaklara döküldüğü İngiltere'de, elektrik tüketiminde yüzde 20 oranında düşüş yaşandı.

Londra'daki cenaze sırasında halk, Kraliyet Ailesi'ne tepkilerini çeşitli şekillerde dile getirdi. Bir Londralının elindeki pankartta, Diana'nın iki oğlu kastedilerek ‘bırakın çocuklar ağlasın' yazılıydı. Bu pankart, Kraliyet Ailesi'nin ‘katı kurallarını' eleştiriyordu.

Diana'ya devlet töreni yapılmadığı için, resmi davet de yapılmadı. Bu nedenle, Türk Büyükelçiliği'nden hiçbir yetkili, törene katılmadı. Ama kalabalık arasında bulunan yüzlerce Türk, ‘bizim kalbimizde yaşayacaksın, Londra Türkleri' yazılı pankart açarak, Diana'yı uğurladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!