Dendias’tan F-35 açıklaması: ‘Acelemiz yok’

Güncelleme Tarihi:

Dendias’tan F-35 açıklaması: ‘Acelemiz yok’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2024 07:00

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ABD’ye F-35 tipi savaş uçağı siparişinde acele etmeyeceklerini belirtirken, dolaylı da olsa Rafale tipi savaş uçakları ile Belharra tipi fırkateyn için Fransa’ya verilen siparişlerde ise 2020’deki “Oruç Reis krizi” nedeniyle aceleci davranıldığını ima etti.

Haberin Devamı

‘BİR ADIM ÖNDE OLMALIYIZ’

Haber sitesi Newsbomb’a konuşan Dendias, F-35’ler hakkında, “Unutmayalım ki Türkiye bu uçaklara az kalsın bizden önce sahip olacaktı. Bu uçaklar, Türkiye’ye verilseydi ve bizde olmasalardı, Yunanistan için çok kötüydü. Evet, satın almamız gerekli ama acele etmeyelim. Bizim için önemli olan teknoloji açısından herhangi bir rakipten bir adım önde olmak ” dedi.

‘ÖYLE GEREKMİŞTİ’

Dendias, Rafale uçakları ve Belharra fırkateynleri ile ilgili soruları cevaplarken de Doğu Akdeniz’de 2020’deki “Oruç Reis krizini” kast ederek, “Bu iki çok önemli silah, şartların özel olduğu bir dönemde alındı” diyerek, aceleci davranıldığını ima etti.

Dendias, Türk-Yunan ilişkileri hakkında ise, “Türkiye görüşlerini değil, sadece davranışını değiştirdi. Her zaman en kötü senaryoya bile hazırlıklı olmalıyız. Ancak her hülakârda Türkiye’nin  davranışında büyük değişikliğin söz konusu olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!