‘DEAŞ’lıların kaçmasına izin verdiler’

Güncelleme Tarihi:

‘DEAŞ’lıların kaçmasına izin verdiler’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 21:49

ANADOLU Ajansı, terör örgütü PKK’nın kolu YPG’nin en büyük bileşenini oluşturduğu SDG’nin sözcülüğünü yaptıktan sonra Türkiye’ye sığınan Talal Silo ile yaptığı röportajın yeni bölümlerini dün yayınlamaya devam etti. Silo, örgütün birçok kez ABD’yle anlaşma içerisinde, DEAŞ’lıların kaçmasına izin verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Eski sözcünün açıklamaları özetle şöyle:

RAKKA’da ANLAŞMA yapıldı

“Rakka müzakereleri Ayn İsa’da yapıldı. DEAŞ’ın Deyrizor dışında gideceği yer yoktu. ABD buna razı gibiydi. Çünkü SDG (Rakka ve Deyrizor’da) aynı anda iki hamle yapmıştı. ABD ise rejim ordusu gelmeden Irak sınırına ulaşması için SDG’nin Deyrizor operasyonuna başlamasını istiyordu. Rejim ordusu beklenenden hızlı ilerleyince, ABD, SDG’nin DEAŞ ile müzakerelere başlamasını istedi. Böylece teröristler (Rakka’dan çıkıp Deyrizor’daki) Bukemal’a gidecek, rejimin ilerleyişini engelleyecekti.

‘TİYATRO OYNANDI’

Rakka’dan çıkanlar vurulmayacaktı. Aynı gün Cilo benden basının karşısına geçip bir tiyatro oynamamı istedi. Medya ekibi olarak “tiyatro”yu hazırladık. Oyuna göre, Rakkalı Arap aşiretlerinin girişimiyle 275 yerli DEAŞ’lı terörist SDG’ye teslim olmuştu. Karşılığında kentten sözde 3 bin 500 sivil çıkarılacaktı. (Aslında kimsenin teslim olmadığı) Bu tiyatroda, 275 kişinin varlığını göstermek için Ayn İsa kampından birilerini getirip koydular. İkinci oyunu basına oynadılar. Gazetecilerin Rakka’ya gitmesini yasakladılar.

Haberin Devamı

DİĞER TAHLİYELER

Rakka, DEAŞ’lıları anlaşarak tahliye ettikleri ilk yer değildi. Üçüncüsüydü. SDG, ABD ve Menbiç Askeri Meclisi; DEAŞ’lıların can güvenliğini sağlayıp Cerablus’a doğru gitmelerine izin verdiler. İlk anlaşma buydu. Diğeri (Fırat Nehri üzerindeki) Tabka’da oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!