DEAŞ üyesi Fransıza 10 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ üyesi Fransıza 10 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 10:32

Paris Ceza Mahkemesi, 2014 yılında DEAŞ saflarında savaşmak için Suriye’ye giden 32 yaşındaki Fransız vatandaşı Nicolas Moreau’ya, kanunun öngördüğü en yüksek süre olan 10 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

SURİYE’den 2016’nın temmuz ayında geri dönen Moreau’nun, DEAŞ saflarında savaştıktan sonra terör örgütünün merkezi sayılan Rakka’da bir restoranda aşçılık yaptığı belirtildi. Kore’de doğduktan sonra Fransız bir aile tarafından evlat edinilen Moreau’nun, ailesini reddettikten sonra hırsızlık ve şiddet gibi suçlar nedeniyle 5 yıl hapiste kaldığı açıklandı. Moreau’nun yargı sürecinde ve mahkemede, Fransa’ya karşı gelmediğini ve istenen tüm bilgileri yetkililere verdiğini söylediği belirtildi.

PARİS SALDIRGANLARINI TANIYOR

Moreau’nun Kasım 2013’te düzenlenen Paris saldırılarının faillerini tanıdığı kaydedilirken, kendisinden 2 yaş küçük kardeşi de Fransa’da yargılanıp cezaevine gönderilen ilk hükümlü olarak kayıtlara geçmişti. Moreau’nun Kasım 2014’te yargılanan Flavien isimli kardeşi, birkaç ay Suriye’de kaldıktan sonra geri dönmüş ve ‘geri dönen ve yargılanan ilk yabancı terörist’ olarak hapse atılmıştı. Moreau’nun Suriye’ye gittiği, Flavien’in mahkemede verdiği ifadesinde ortaya çıkmıştı.
Fransız yetkilelerin yaptığı son açıklamada, yaklaşık 700 Fransız vatandaşının terör örgütü DEAŞ saflarında savaşmak için Suriye ve Irak’ta bulunduğu bilgisi verildi. Geri dönenler ve hayatını kaybedenlerle birlikte DEAŞ saflarına katılan Fransız vatandaşı sayısının 3 bini geçtiği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!