Darwin’in teorisini çökerten resimler

Güncelleme Tarihi:

Darwin’in teorisini çökerten resimler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2007 00:00

Borçları kabarınca hayat sigortasından gelecek paraya umut bağlayarak kanosuyla denize açılan ve beş yıl boyunca ortadan kaybolan "ölü kanocu" John Darwin’in, evine yaptırdığı gizli geçit sayesinde bunca zaman saklanmayı başardığı ortaya çıktı. Böylece kurnaz İngilizin "hafızamı kaybettim" savunması da suya düştü.

İNGİLTERE’de 2002 yılında kanosuyla Kuzey Denizi’ne açıldıktan sonra boğulduğuna inanılan, ancak sahtekar olduğu ortaya çıkan John Darwin’e (57) suç ortaklığı yapan eşi Anne de dün tutuklandı. Henüz geçen yıl evi barkı satıp kocasıyla birlikte Panama’ya yerleşen 55 yaşındaki Anne Darwin, Londra’da geçen hafta teslim olan kocasını "aşk tüneli" ile saklamış.

İngiliz polisi, çiftin mart ayında Panama’ya kaçmadan önce sattıkları Hartlepool şehrindeki evlerinde perşembe günü arama yaptı. Yatak odasındaki bir dolabın arkasından, odayı yandaki daireye bağlayan bir kapı çıktı. Çiftin terketmeden önce duvar örüp kapadığı tabut görünümlü kapıyı perdeleyen dolabın işlevinin olmadığı ve sadece bir paravan olduğu anlaşıldı. John Darwin’in, gerektiğinde yan daireye kaçarken ses çıkarmaması için çimento zemin üstüne halı serildiği de tespit edildi.

Anne Darwin, 11 ay boyunca kocasının öldüğüne kendisinin de inandığını, geri dönünce herşeyi anladığını ancak yetişkin çocuklarına dahi haber vermediğini söylüyor. Emekli doktor sekreteri Anne Darwin, "Onbinlerce sterlin borcumuz vardı. Kocam tek yolun bu olduğunu söyledi ve ölü numarası yaptı. Bunun yanlış olduğunu söyledim ama bir gün ortadan kaybolunca kendimi yalanın içinde buldum" dedi.

Emekli cezaevi memuru John Darwin ise, aylar sonra eve döndüğünde karısının 155 bin sterlinlik hayat sigortası tazminatlarını alıp büyük bölümünü harcadığını görmüş. Bu parayı geri vermesinin imkansız olduğunu savunan Darwin, ancak bundan sonra "ölü" olarak kalmaya karar verdiğini iddia ediyor. Panama’da yüzbinlerce sterlinlik gayrimenkul satın alan ve Kanada’ya iltica etmeye hazırlanan Darwin’in neden teslim olduğu ise bilinmiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!