Cuma'dan sonra 11 ölü

Güncelleme Tarihi:

Cumadan sonra 11 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ateşkese rağmen İsrail'de çatışmalar sürüyor. Dün, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 11 Filistinli öldü.

Kudüs'te Cuma namazından sonra çıkan çatışmalarda ve Batı Şeria'nın Nablus kentinde ise İsrail askerinin taş atan Filistinliler üzerine ateş açması sonucu toplam 11 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.

Kudüs'ün doğu kesimi olan Eski Kent'te Ağlama Duvarı önünde dua eden Museviler'e, Cuma namazından çıkan yüzlerce Filistinli tarafından taşlar atıldı. İsrail polisi, Ağlama Duvarı'nı hemen boşalttıktan sonra bu kez, Kutsal Duvar'ın bulunduğu Kubbet-üs-Sahra'nın diğer ucundaki Aslan Kapısı'nın önünde olaylar çıktı. Bu kez polis plastik mermilerle Filistinli gençlere ateş açması sonucu on kişi yaralandı.

8 gün önce İsrail'in milliyetçi-dinci partisi Likud'un Başkanı Ariel Şaron'un Haremüşşerif'i ziyareti ile başlayan olaylarda 76 Filistinli hayatını kaybederken, UNICEF açıklamasına göre ölenlerin 17’sini çocuklar oluşturuyor.

Öte yandan Filistin halkına destek için Fransa, Suriye, Danimarka, Kuveyt, Katar, Ürdün, Umman, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde Binlerce kişi İsrail karşıtı gösteriler düzenledi. Ürdündeki gösterilerde bir Filistinli hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!