Çöken otelin enkazında öldüler

Güncelleme Tarihi:

Çöken otelin enkazında öldüler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 12:47

Mekke'de kayıp oldukları açıklanan iki Türk hemşire Şengül Uzuner ve Handan Kurtuluş'un çöken otelin enkazında öldükleri belirlendi.

Haberin Devamı

Çöken El Hayır Oteli'nin  enkazında sürdürülen çalışmalar sırasında, Mekke'ye görevli olarak giden hemşireler Şengül Uzuner ile Handan Kurtuluş'un cesetlerine ulaşıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Sağlık Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Bekaroğlu, Uzuner ve Kurtuluş'un cesetlerinin hastane morguna getirildiğini, defin işleri için çalışmaların sürdürüldüğünü belirttiler.

Uzuner ve Kurtuluş'un cenazelerinin, büyük olasılıkla Mekke'de toprağa verileceği kaydedildi.

AİLELERİ ACI HABERLE YIKILDI

Mekke'de kaybolan ve çöken otelin enkazında cesetlerine ulaşılan 2 Türk hemşirenin Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde yaşayan aileleri, acı haberle yıkıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hac kafilesinde sağlık görevlisi olarak Mekke'ye giden Beypazarı Devlet Hastanesi hemşireleri Şengül Uzuner ve Handan Kurtuluş'un kaybolmasından bu yana, endişeli bekleyişlerini sürdüren aileler, yakınlarının öldüğü haberiyle gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Hemşire Şengül Uzuner'in eşi Arif Uzuner, 3 gündür kayıp olan eşinden haber alamadığını söyleyerek, “Eşim beni her gün arıyordu. 2 günden beri aramayınca, bize kaybolduğu bildirildi. Çocuklarımız Bürşa (10) ve Berat (4) ile elimiz kolumuz bağlı bekliyorduk” dedi.

Otel enkazında cesedine ulaşılan hemşire Hande Uzuner'in ise evli ve 1 çocuk annesi olduğu ifade edildi.

MEKKE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Mekke'de çöken otel enkazında hayatını kaybeden Türk hemşirelerin cenazelerinin Mekke'de toprağa verileceği bildirildi.  Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Sağlık Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Bekaroğlu,  El Hayır Oteli'nin enkazında cesetleri bulunan hemşireler Şengül Uzuner ve Handan Kurtuluş'un cenazelerinin Mekke'de toprağa verileceğini kaydetti.

Hemşirelerin Ankara'daki aileleriyle görüştüklerini ve cenazelerin Mekke'de toprağa verilmesi konusunda rızalarını aldıklarını ifade eden Bekaroğlu, defin işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!