Çocuklarınızı, torunlarınızı en iyi şekilde okutun

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarınızı, torunlarınızı en iyi şekilde okutun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 15:03

Almanya’nın Karlsruhe Başkonsolosluğu’nun 20 ay önce başlattığı ‘Haydi Türkçe Konuş Benimle’ kampanyası çerçevesinde Baden Eyaleti Tatlı Yarışması düzenledi.

Haberin Devamı

YARIŞMAYA ev sahipliği yapan Türk Okul Aile Birlik Başkanı Aydın Özışık, Baden Bölgesi Türk Okul Aile Birlik Federasyon Başkan Yardımcısı İsmail Uğur Kılıçaslan, Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Türkçe Kültür dersi öğretmeni Sibel Yılmaz ve 200 civarında vatandaşımız katıldı. Program saygı duruşu ve Türk ve Alman milli marşlarının okunmasıyla açıldı. İlki 2016 yılında Konstanz, ikincisi Schramberg kentinde yapılan tatlı yarışmasına Baden-Ortenau bölgelerinden 16 aday katıldı. Altı kişiden oluşan jüri, farklı tatlı ve pasta çeşitlerine görsellik, video tanıtım, tat, hijyen kategorilerine göre puanlar verdi. Jüride iş kadınları Güler Aydın, Sevilay Timur, bankacı Anıl Toprak, dernek başkanları Fatma Tunca, Ahmet Gözükara yer aldı. Jüri başkanlığını Prof. Dr. Şener Bağ yaptı. Programda Schramberg ve çevresinde Türk öğrenciler sahnede folklor, dans, şiir, semazen, mehter gösterileriyle izleyenleri coşturdu.

Haberin Devamı

Çocuklarınızı, torunlarınızı en iyi şekilde okutun

EN İYİ MİRAS EĞİTİMDİR
Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı eğitimin önemine değinen konuşmasında özetle şu mesajı verdi:
“Amaç zengin Türk mutfağını herkese tanıtmak. Avrupa’da yaşayan Türk toplumunu birbirine kaynaştırmak. Almanya’da artık beşinci nesil Türk toplumun daha iyi yerlere gelmesi için iyi bir eğitim şart. Burada kalıcı isek, onurlu bir şekilde yaşamak istiyorsak en büyük miras eğitimdir. En hayırlı miras üniversite diplomasıdır. Çocuklarınızı, torunlarınızı en iyi şekilde okutunuz. Artık burada çocuklarımız işçi olmamalı. Mühendis, doktor, avukat, yönetici, iş yerlerine müdür olmalı. Mala, mülke değil eğitime yatırım yapın. Bu miras hepimize yeterlidir.”

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ
Kampanya içinde İstiklal Marşı’nın tamamını ezbere okuyan öğrencilere madalya, takdir belgesi, Türkçe roman hediye edildi. Ataşe Gürkan Avcı tarafından ödüle layık görülen öğrenciler Dila Süzgeç, Latif Doğan, Aleyna Göker, Rukiye Sipal, Ela Şengül, Kerem Yaman, Fatma Fındık.

Haberin Devamı

TAVUS KUŞU PASTASI BİRİNCİ OLDU
Yarışmaya katılan 16 aday içinden Oberndorf kentinden Yasemin Çelik, tavuskuşu pastasıyla birinci seçildi. Çelik’e 250 euro ve hediye verildi. Schramberg kentinden Yeliz Sabancı, künefe tatlısıyla ikinci oldu. Sabancı’ya da 150 euro, hediye takdim edildi. Oberndorf kentinden Ayşe Yıldırım, katmer ile üçüncü seçildi. Yıldırım 100 euro ve hediye kazandı. Oberndorf kentinden Ayla Arslan portakallı yaş pastasıyla dördüncü, Spaechingen kentinden Hüsne Demirci, köy baklavasıyla beşinci, Gaggenau kentinden Ada Çetinkaya, Kıbrıs tatlısıyla altıncı oldu.

BAKMADAN GEÇME!