CNN TÜRK enkaz bölgesinde: Reisi'nin öldüğü helikopterde incelemeler sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2024 11:40

İran'da Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nın helikopter kazasında ölümü sonrası dünya ayakta... CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman, düşen helikopterin yakınlarından son durumu aktardı.

Haberin Devamı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahyan'ın da içinde bulunduğu helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle Pazar günü kaza yaptı.

Kısa süre içinde kazazedelere ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Helikopterin enkazını ise AKINCI İHA tespit etti. Sabah saatlerinde kazadan kurtulan olmadığı açıklandı.

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman, bölgedeki son durumu aktardı.

CNN TÜRK enkaz bölgesinde: Reisinin öldüğü helikopterde incelemeler sürüyor

Canlı yayında bölgedeki son gelişmeleri aktaran Öztürk 'İran Verzigan'da cenazeler olay yerinden alındı ve getiriliyor. Uzun bir araç konvoyu var. Helikopteri Akıncı TİHA tespit etmişti. Daha sonra cenazelere ulaşıldı, farklı araçlarla götürülüyor' dedi.

Haberin Devamı

'Olay yeri son derece hareketli. Helikopter enkazının bulunduğu alanda çok geniş bir güvenlik önlemi de var' diyen Öztürk şu ifadeleri kullandı;

'Her bir sokakta İran polisi var. Zaman zaman bazı noktalarda farklı yetkililerle karşılaşıyoruz. Bölgede yoğun şekilde sis hakim. Burası İran Verzigan bölgesi, helikopterin düştüğü nokta. Şu an son derece hareketli. İran Kızılayı'nı, polislerini görüyoruz. Bir çok sokak kapatılmış durumda. Bölgede rahat etmek kolay değil. Bu bir kaza mıydı? Sabotaj mıydı? Kaza teknik bir sıkıntı mıydı? Suikast miydi? Bütün bunlar konuşuluyor. 9 kişi vardı helikopteri içinde. 9 cenazeyi ekipler çıkardılar, teker teker araçlar gitti.'

CNN TÜRK enkaz bölgesinde: Reisinin öldüğü helikopterde incelemeler sürüyor

FULYA ÖZTÜRK HELİKOPTERİN DÜŞTÜĞÜ BÖLGEDE

Helikopterin düştüğü noktaya ulaşan CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, olaya ilişkin detayları anlattı. Öztürk, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Helikopterin gövdesine bakınca paramparça olmuş bir helikopter görmüyoruz. İşte düşen helikopterin enkazı bu. Dışarıdan bir etken mi neden oldu düşmeye yoksa başka ülkenin suikast girişi mi miydi neden? ABD İsrail suikastı iddiası var. Çok soru işareti var ama net bir şey yok. Arama kurtarma ekiplerinin nasıl sıkıntılar çektiğini anladık burada. Bu enkasın nerede olduğu bilinmiyordu; İran'a ait İHA'lar havalandı. Akşam saatlerinde İran Türkiye'den yardım istedi. Akıncı İHA havalandı ve bu noktayı Akıncı İHA tespit etti.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

CNN TÜRK enkaz bölgesinde: Reisinin öldüğü helikopterde incelemeler sürüyor

NEDEN BU HELİKOPTER TERCİH EDİLDİ?

Helikopterin arka kısmının yandığı söyleniyor, motor arızası mıydı acaba? Bu helikopterin İran Cumhurbaşkanlığı'na ait olmadığı söylendi bize. İran Silahlı Kuvvetleri veya İran Kızılayı'nın kullandığı helikopterdi. İran Cumhurbaşkanı neden bunu kullanmak istedi, neden sisli havada kalktı? Merak edilen sorular bunlar. Kara kutunun olmadığı da iddialar arasında.

CNN TÜRK enkaz bölgesinde: Reisinin öldüğü helikopterde incelemeler sürüyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!