Çinliler 'Domuz Yılı'nı kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Çinliler Domuz Yılını kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2007 12:35

Geleneksel Ay takvimine göre 17 Şubat gecesi Köpek Yılı'nı bitirip Domuz Yılı'na giren Çinliler, yeni yılın ilk gününde tapınaklarda ve parklarda kurulan panayırlara akın etti.

Haberin Devamı

Bir diğer adı Bahar Bayramı olan Çin yeni yılı dolayısıyla, ülke çapında bir hafta tatil ilan edildi.

USAME VE SADDAM MASKELERİ

Gerek yazılı ve görsel basında, gerekse kutlama yerlerinde Müslümanların hassasiyeti göz önünde bulundurularak, domuz figürlerine fazla yer verilmemesi dikkat çekti.

Pekin'deki Ditan Parkı'nda kurulan panayırı dolduran her yaştan on binlerce Çinli, hem eğlendi hem alışveriş yaptı. Parkta Usame Bin Ladin ve Saddam Hüseyin'in maskeleri büyük ilgi gördü. ABD Başkanı George Bush'un maskesi de tezgahtaki maskeler arasındaydı.

125 KİŞİ YARALANDI

Çinlilerin yeni yılı havai fişek patlatarak karşılama adetleri dün gece Pekin'de 125 kişinin yaralanmasına yol açtı. Yeni Çin Haber Ajansı Şinhua'nın bildirdiğine göre, havai fişek kurbanlarının çoğu gözünden yaralandı. Yerel yetkililer de başkentte yılbaşı gecesi 114 havai fişek kazasının meydana geldiğini açıkladı. Başkentte dün gece 480 bin güvenlik mensubu görev yaptı.

Haberin Devamı

Pekin'deki en büyük iki havai fişek satıcısı bu yıl toplam 380 bin kutu hava fişek sattı. Bu sayı geçen yıl 240 bin civarındaydı.

Başkentte standartlara uymayan 560 milyon adet havai fişeğin imha edildiği de bildirildi. Pekin'de havai fişeklerden kaynaklanan çöpleri toplamak için 20 bin kişi çalıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!