Çılgın Rum bariyeri kırıp KKTC’ye geçti

Güncelleme Tarihi:

Çılgın Rum bariyeri kırıp KKTC’ye geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2022 07:00

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’yı ikiye ayıran sınır kapılarından Ledra Palace geçiş noktasına Kıbrıs Rum yönetiminden otomobiliyle gelen bir Rum, polisin ‘Sadece yaya geçişine açık’ uyarısına rağmen bariyeri aracıyla kırarak Türk tarafına geçti. İsminin baş harfleri açıklanan A.N. adındaki 34 yaşındaki Rum tutuklandı.

Haberin Devamı

Yayaların kullandığı sınır kapısından sadece diplomatik araçların geçişine izin veriliyor. Ledra Palace’a önceki gün öğleden sonra gelen 34 yaşındaki Rum A.N., KKTC polisi ile tartışarak kapıdan otomobiliyle geçmek istedi. Aracın önüne polisin geçmesine rağmen gaza basan A.N., bariyeri kırarak Türk tarafına geçti. KKTC polisi, otomobili durdurmak için lastiklerine ateş açtı.

SINIRDAN CEZAEVİNE

KKTC’de mahkemeye çıkartılan Rum, polisin dur uyarısına rağmen barikatı kırarak geçmek ve askeri yasak bölgeyi ihlal etmekle suçlandı. A.N. savunmasında “Bana kötü davrandılar, geçince de silah çekip ateş açtılar” dedi. Mahkeme hakimi Nil Çeliker, zanlının tutuklanarak davaları görülünceye kadar bir ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!