Çeçen grubun komutanı öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Çeçen grubun komutanı öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 12:25

Çeçenistan’da Ramzan Kadirov yönetimi yanı sıra Rusya’ya başkaldıran “Kafkas Emirliği” oluşumunun komutanlarından Şeyh Ali Ebu Muhammed’in hafta sonu Rus güvenlik güçleri tarafından Dağıstan’da düzenlenen operasyon sırasında öldürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Şeyh Ali Ebu Muhammed’in çatışmada hayatını kaybettiği hem Çeçen, hem de Rus güvenlik güçleri tarafından doğrulandı.

Rusya’ya bağlı Çeçenistan ile Dağıstan cumhuriyetlerinde ayrılıkçı Çeçen isyancı grubu “Kafkas Emirliği”ne karşı hafta sonu askeri operasyon başlatıldığını ilk önce resmi RİA ajansı duyurdu.

Dağıstan’ın Buynaks kasabında olağanüstü hal ilan edildiği açıklamasının ardından Pazar akşamı üç teröristin ölü ele geçirildiği söylendi. Öldürülenler arasında asıl adı Ali Ashab Kebekov olan Şeyh Ali Ebu Muhammed’in bulunduğu da vurgulandı.

Rus güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamadan kısa süre sonra “Ümmet-i İslam” internet sitesi de Çeçen direniş komutanının Rus güvenlik güçleriyle çatışmada hayatını kaybettiğini doğruladı. Site öldürülen komutanın fotoğrafını da yayınladı.

Haberin Devamı

Çeçen grubun komutanı öldürüldü
ÇEÇEN GRUBUN LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Böylece 1994 yılından bu yana Cahar Dudayev, Aslan Mashadov, Sadullayev, Şamil Basayev, Hattab, Ebu Hafs, Supyan ve Doku Umarov’un ardından diğer Çeçenlerin dokuzuncu komutanı öldürülmüş oldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!