Çavuşoğlu’ndan emekli Yunan amirale: Cesareti varsa görevdeyken yapsaydı

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu’ndan emekli Yunan amirale: Cesareti varsa görevdeyken yapsaydı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 07:00

KKTC’de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan savaş uçaklarının, İstanbul Boğazı’ndaki köprüleri füzelerle yıkacağı tehdidi savuran Yunan emekli Koramiral’e, “Cesareti olsaydı görevdeyken yapardı, boş konuşuyor” yanıtı verdi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Lefkoşa’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la düzenlediği basın toplantısında Yunan emekli Koramiral Giannis Egolfopoulos’un Türkiye’ye yönelik tehditlerine bir soru üzerine yanıt verdi. Çavuşoğlu, “Değerlendirmeye bile gerek yok, boş laflarla kendilerini avutmasınlar, kendi halklarının taleplerine kulak versinler” diye konuştu.

MİÇOTAKİS DÜRÜST DEĞİL

Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis’in dürüst olmadığını da belirten Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘Aramıza üçüncü tarafları sokmayalım ikimiz halledelim’ diyor sonra tam tersini yapıyor, Amerikan Kongresi’nde Türkiye’ye F-16 verilmemesi propagandası yapıyor” dedi. Çavuşoğlu, Rumların İsrail ile tatbikat yapması ve Yunanistan’la yeni strateji belirleme girişimlerini de “Geçmişte de başka ülkelerle farklı toplantılar ve tatbikatlar yaptılar. Ne oldu… İstediklerini yapsınlar” diye eleştirdi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

Kıbrıs’ta iki devletli çözümde kararlı olduklarını belirten Çavuşoğlu KKTC’nin tanıtılmasına yönelik çabaların devam ettiğini anlattı ve “KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyelik başvurusu var. Yıl sonunda Özbekistan’da bu başvuru karara bağlanacak” ifadelerini kullandı. Rumların Maraş’ın iadesi karşılığında KKTC’nin Ercan havalimanı ve Gazimağusa limanlarının açılması önerisini, “Miadı dolmuş eski öneriler” diye nitelendirdi. Çavuşoğlu, KKTC’nin iki devletin işbirliği esasında yeni bir öneri paketi hazırladığını da sözlerine ekledi.

 

BAKMADAN GEÇME!