Canlı yayında şoke eden sözler... İsrailli sözcüden katliam itirafı: Onlara güneye gidin demiştik

Güncelleme Tarihi:

Canlı yayında şoke eden sözler... İsrailli sözcüden katliam itirafı: Onlara güneye gidin demiştik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2023 08:57

İsrail'in mülteci kampını vurmasının ardından IDF'den itiraf gibi bir açıklama geldi. CNN canlı yayınına katılan IDF sözcüsü bombaladıkları bölgede sivillerin olduğunu kabul etti ve 'onlara güneye gidin demiştik' dedi.

Haberin Devamı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ediyor.

Sivil yerleşim yerlerinin hedef alan İsrail, son olarak Cibaliye Mülteci Kampı'nı vurdu.

Saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetti. Gazze Sivil Savunma Müdürü Ahmed el-Kahlout yaptığı açıklamada, Cibaliye Mülteci Kampı'nın tamamen yok edildiğini belirterek, 'Bu binalarda yüzlerce vatandaş yaşıyor. İşgal hava kuvvetleri bu bölgeyi ABD yapımı altı bombayla yerle bir etti. Bu, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki son katliamı' dedi.

İsrail'in katliam gibi saldırısının ardından IDF'den itiraf gibi bir açıklama geldi.

Salı günü CNN sunucusu Wolf Blitzer, İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsünün Gazze'deki bir mülteci kampının bombalanmasından İsrail'in sorumlu olduğunu doğrulamasıyla şaşkına döndü.

Haberin Devamı

IDF, mülteci kampına düzenlenen hava saldırısında Hamas'ın merkezi Cebalya taburu İbrahim Biari'nin yanı sıra birkaç Hamas militanının da öldürüldüğünü açıkladı.

Blitzer, İsrail'in mülteci kampını hedef alma kararının mantığı konusunda Hecht'e baskı yaptı ve şu soruyu sordu;

'Fakat o Hamas komutanı Jabalya mülteci kampındaki tüm Filistinli mültecilerin arasında olsa bile, İsrail yine de devam etti ve orada birçok masum sivilin olduğunu bilerek bu Hamas komutanını öldürmeye teşebbüs ederek oraya bomba attı. Bunu mu demek istiyorsunuz?'

 

Bölgedeki durumun karmaşık olduğunu öne süren Hecht'e 'Ama o mülteci kampında da çok sayıda mültecinin, çok sayıda masum sivilin olduğunu biliyorsunuz, değil mi?' sorusunu yönelten CNN muhabiri aldığı cevap ile adeta şaşkına döndü.

İsrailli sözcünün bu soruya yanıtı 'Bu bir trajedi. Onlara güneye gidin demiştik' oldu.

CNN sunucusu bu yanıtın üzerine 'Evet, sadece biraz daha fazla bilgi almaya çalışıyorum. Orada sivillerin olduğunu biliyordunuz, mültecilerin, her türden mültecinin olduğunu biliyordunuz ama yine de bu Hamas komutanını öldürmek için o mülteci kampına bomba atmaya karar verdiniz' dedi.

Haberin Devamı

İsrailli sözcü ise sivil kayıpları minimuma indirmek için ellerinden geleni yaptıklarını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!