Brüksel’den Kosova’ya: Seçimleri yenileyin

Güncelleme Tarihi:

Brüksel’den Kosova’ya: Seçimleri yenileyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 07:00

Kosova’nın kuzeyinde Arnavut ve Kosovalı Sırplar arasında yükselen gerilimin düşmesi için görüşmeler gerçekleştiren Avrupa Birliği (AB) yetkilileri, ülkedeki yerel seçimlerin yenilenmesini ve bir önceki seçimi boykot eden Kosovalı Sırpların yeni yapılacak seçime katılmalarını istedi.

Haberin Devamı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’nin yapıldığı Moldova’da, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerin ardından Vucic ve Osmani bir araya getirildi.

AB LİDERLERİ BASTIRIYOR

Borrell, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Yerel seçimler yenilenmeli, seçimlere Kosovalı Sırpların katılımı sağlanmalı ve Sırp Çoğunluklu Belediyeler Birliği’nin kurulması için çalışmalara başlanmalı” diye konuştu. Borrell, bu adımların atılmamasının Brüksel ile ilişkilerde ciddi sonuçları olacağını belirtti. Kosova’nın kuzeyindeki Sırp bölgesinde, Arnavut belediye başkanlarının göreve gelmesiyle gerilim çatışmaya dönüşmüştü. Sırplarla, NATO Barış Gücü Askerleri arasında çatışma çıkmış, 30 asker yaralanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!