Bolton’dan suikast iddiasına yanıt: Ucuza gitmişim

Güncelleme Tarihi:

Bolton’dan suikast iddiasına yanıt: Ucuza gitmişim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 07:00

ABD Adalet Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları’nın bir üyesinin eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde ulusal güvenlik danışmanlığı yapan John Bolton’a suikast planladığı suçlamasıyla arandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından aranan ve Medhi Rezayi adıyla da bilinen 45 yaşındaki Şahram Pursafi’nin 2020’de bir Amerikan füze saldırısı sonucu Irak’ta öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin intikamını almak amacıyla eylemi planladığının düşünüldüğü açıklandı.

MUHBİRLE ANLAŞTI

Suç duyurusuna göre, Pursafi, adı ‘Birey A’ diye tanımlanan bir ABD vatandaşından, bir kitapta kullanılmak üzere Bolton’ın fotoğraflarını çekmesini istedi. Adı paylaşılmayan ABD’li kişi de Pursafi’yi fotoğrafları ücret karşılığında çekebileceğini söylediği gizli bir hükümet muhbiriyle tanıştırdı. Pursafi’nin muhbire şifreli bir mesajlaşma uygulamasından ulaşarak Bolton’ı ‘ortadan kaldırmak’ üzere birini tutması için 250 bin dolar teklif ettiğini, ardından 300 bin dolarda anlaştıkları belirtildi. Amerikan CNN’e demeç veren Bolton, alaycı bir dille suikast için belirlenen para miktarını az bulduğunu belirterek, “Düşük fiyattan utanç duydum. Belki de döviz kuru sorunu falan vardı” ifadelerini kullandı.

İRAN REDDETTİ

Haberin Devamı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a yönelik suikast suçlamasının temelsiz ve hayal ürünü olduğunu belirterek, “Bu temelsiz suçlamalar ile İran vatandaşlarına yönelik atılacak her adıma karşı ABD’yi uyarıyoruz” dedi. Kenani, “ABD, kendi gerçeklerinden kaçıyor. Kasım Süleymani’yi öldürmeleri veya bölgede DAEŞ ve Siyonist rejimin cinayetlerine destek verdikleri gerçeğinden kaçıyorlar. Bunu ise siyasi değeri tükenmiş ve kaybetmiş Bolton gibi isimleri üzerinden asılsız suçlamalar ile yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!