BM yetkilisi açlığa mahkum edilen Madaya'daki durumu anlattı: Dehşete düştük

Güncelleme Tarihi:

BM yetkilisi açlığa mahkum edilen Madayadaki durumu anlattı: Dehşete düştük
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 20:42

Açlıktan ölümlerle gündeme gelen kuşatma altındaki Suriye’nin Lübnan sınırındaki Madaya kentinde geçen ekimden bu yana önceki gün ilk gıda yardımı yapıldı. Konvoydaki BM yetkilisi Sajjad Malik, “Madaya’da gördüğümüzün emsali yok” dedi.

Haberin Devamı

SURİYE’nin Lübnan sınırına yakın Madaya kasabasına önceki gün yardım ulaştıran Birleşmiş Milletler (BM) görevlileri gördükleri manzara karşısında şok olduklarını açıkladı. Fransız ajansı AFP’nin haberine göre başkent Şam’daki BM mülteci ajansı şefi Sajjad Malik, İsviçre’nin Cenevre kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Madaya’da gördüğümüzün emsali yok” dedi.

AA’ya göer Malik, Madaya’daki durumu şöyle aktardı: “Gördüklerimiz bizi dehşete düşürdü. Orası Suriye’nin hiçbir yeriyle karşılaştırılamaz. Durum çok vahim, insanlar var ama hayat yok. Madaya’da gördüklerimiz bu asırda yaşanmamalı. Biz kat kat giyinmemize rağmen çok üşüdük. Çevremizdeki oldukça zayıf, güçsüz bunca insan soğuktan titriyordu. Sadece çocuklar değil gençlerin de açlık yaşadığı bakınca çok net anlaşılıyor. Çoğu aylarca ekmek, meyve sebze yememiş. Arabada ne varsa onlara verdiğimizde ne kadar çaresiz olduklarını, durumun ne kadar vahim olduğunu gördük.”

Haberin Devamı

Kuşatmalardan endişeliyiz: Malik, “Biz sadece Madaya’yı gördük ama kuşatma altındaki diğer bölgeler konusunda da son derece endişeliyiz. Kuşatmaların bir an önce kaldırılması gerek” diye konuştu. Madaya’da en az 300-400 kişi acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyuyor. BM’ye göre Suriye’de kuşatma altındaki kentlerde en az 400 bin kişinin mahsur olduğu sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!