Blair, Cadı Kazanı’nda oynayacak

Güncelleme Tarihi:

Blair, Cadı Kazanı’nda oynayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2007 00:00

Tony Blair, Başbakanlığı bıraktıktan sonra aktör olacak. Observer gazetesinin iddiasına göre Blair, bu sezon Londra’daki Old Vic Tiyatrosu’nun sanat yönetmenliğini üstlenen arkadaşı Kevin Spacey’in teklifi üzerine, Arthur Miller’in önümüzdeki sonbaharda sahneye konulacak Cadı Kazanı adlı oyununda rol almayı kabul etti.

Gazete, tiyatro programının prova baskısını ele geçirdiğini ve oyuncu listesinde Rahip John Hale’in karşısında Tony Blair isminin yazılı olduğunu haber verdi. ABD’li aktör Kevin Spacey de Observer’a yaptığı açıklamada, "Beklenmedik roller için hep yetenek ararız. İşçi Partisi kongresinde bu konuyu Tony’ye ilk açtığımda gülmüştü. Sonra bana döndü ve ’Ciddi misin?’ diye sordu" dedi.

Spacey şunları söyledi: "Tony bu rolü bir büyük siyasi konuşma kadar önemsiyor. Hitabet yeteneği ve seyirci karşısındaki rahatlığı bilinen bir şey. Fakat rol yapmanın çok daha fazlasını gerektirdiğini kendisi de kabul ediyor. Oyuncu koçumuzla yoğun çalışmalar yapacak ve açılış gecemizde hazır olacağına inanıyorum. Bu konuda çok heyecanlıyım."

Blair, lisedeyken Birinci Dünya Savaşı ile ilgili bir oyunda rol almış, daha sonra bir TV dizisinde oynamış, Simpsonlar çizgi filminde kendisini canlandıran çizgi karakteri seslendirmiş ve geçen ay da BBC’de yayınlanan Comic Relief programında Catherine Tate ile bir skeçte yer almıştı. Bunun yanı sıra sayısız rol teklifi aldığı biliniyor. Başbakanlık bürosundan bir kaynak şöyle diyor: "Başbakan her zaman iyi bir aktör olmuştur. ’Bakın, ben Tony Blair’im’ gibi gülünen repliklerden daha fazlasını yapmak istiyor. Politikadan sonra hayat vardır diye düşünmesinde Al Gore’un "Uygunsuz Gerçek" filmiyle Oscar almasının da rolü olabilir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!