Biri Türk 20 kişiyi öldürmüştü! ‘Yılan’ Paris’e geri döndü...

Güncelleme Tarihi:

Biri Türk 20 kişiyi öldürmüştü ‘Yılan’ Paris’e geri döndü...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2022 07:00

1970’li yıllarda yirmiden fazla cinayet işleyen ve 2021 yapımı Netflix dizisi The Serpent’a (Yılan) konu olan Fransız Charles Sobhraj (78), Nepal’de tahliye edilmesinin ardından Paris’e döndü. Sobhraj, bir ABD’li ve bir Kanadalıyı öldürmekten mahkum edildiği Nepal’de yaklaşık 20 yıldır tutukluydu.

Haberin Devamı

Sobhraj’ın serbest bırakılmasına karar veren Yüksek Mahkeme, mahkûmun kalp ameliyatına ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek sağlık gerekçesiyle tahliyesine hükmetmişti. Nepal’den önce 21 yıl Hindistan’da hapis yatan Sobhraj’ın aralarında bir Türk vatandaşı dahil 10 ülkede 20’den fazla cinayetle bağlantısı olduğu sanılıyor. Seri katil, kurbanlarını öldürmeden önce onlarla arkadaş olması ve uyuşturucu madde vermesiyle biliniyor.

FRANSA’DA SERBEST

Doha aktarmalı dönüş uçuşunda Fransız ajansı AFP’ye konuşan Sobhraj, masum olduğunu savundu. Kendisinin “yanlışlıkla” seri katil olarak suçlandığını ve sahte belgelerle hapiste tutulduğunu iddia eden Sobhraj, birçok kişi ve ülkeye dava açacağını söyledi. Fransa’da bir yakalama kararı bulunmayan Sobhraj, Paris’e inmesinin ardından havaalanından serbestçe çıktı.

 

Haberin Devamı

DİZİYE KONU OLMUŞTU

Hayatı, Netflix ve BBC ortak yapımı “Yılan” adlı 8 bölümlük dizide anlatılan Sobhraj, Batılı hippi gezginleri hedef alıyordu. Saygon’da doğan Sobhraj, ilk kez hüküm giydiği ve toplam 21 yıl tutuklu kaldığı Hindistan’da bir ara gardiyanlarına ilaç vererek kısa süreliğine kaçmayı başarmıştı. 1997’de serbest kaldıktan sonra Paris’e dönen Sobhraj, 2003’te Nepal’e dönmüş ve ertesi yıl, ABD’li bir turisti 1975’te öldürmekten tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!