Bin Ladin'i kimin öldürdüğü ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bin Ladini kimin öldürdüğü ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 11:40

ABD'nin başına 25 milyon dolar ödül koyduğu El Kaide lideri Usama Bin Ladin’i üç yıl önce Pakistan’da düzenlenen özel bir operasyonda vurarak öldüren ve kimliği şimdiye dek gizli tutulan Amerikan askerinin 38 yaşındaki Rob O'Neill olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

16 yıl boyunca seçkin donanma birliği SEAL TEAM 6’da hizmet veren O'Neill, ABD Donanması ve Pentagon’un tüm itirazlarına rağmen Amerikan Fox News haber kanalına özel bir röportaj verdi.

Bin Ladini kimin öldürdüğü ortaya çıktı


O'Neill'in orduda 20 yıllık hizmet süresini doldurmadığı için bazı emeklilik olanaklarından yararlanma hakkını kaybedeceği açıklandı.

Bin Ladini kimin öldürdüğü ortaya çıktı


O’Neill’in babası Tom, tüm ABD’de heyecanla beklenen röportajının yayımlanmasından önce İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “İnsanlar Rob’un kimliğini açıklamasının ardından IŞİD’in bize saldırmasından korkup korkmadığımızı soruyor. Ben de kapımıza bir hedef çizdik gelmelerini bekliyoruz diyorum” dedi.

Bin Ladini kimin öldürdüğü ortaya çıktı


O’Neill’in ordudaki kariyeri boyunca aralarında Irak ve Afganistan’ın da bulunduğu dört farklı cephede 400’den fazla askeri operasyona katıldığı ve başarıları nedeniyle bir çok ödül aldığı da açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!