Berlin'de kaybolan mülteci çocuk ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Berlinde kaybolan mülteci çocuk ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 09:25

Almanya'nın başkenti Berlin'de kaybolan mülteci ailenin çocuğu Muhammed ölü bulundu.

Haberin Devamı

En son 1 Ekim günü, annesi ve kardeşleriyle birlikte Berlin Sosyal Yardım Dairesi önünde görülen 4 yaşındaki Muhammed, kalabalıkta kaybolmuştu. 

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, minik Muhammed'in, kimliği açıklanmayan bir kişinin elini tutarak bölgeden uzaklaştığını tespit etmiş ve aralamalarını bu yönde yoğunlaştırmıştı. 

Bild gazetesinin bildirdiğine göre polis, Brandenburg kentinde bugün 32 yaşındaki bir şüpheliyi gözaltına aldı. Kısa bir süre sonra ise, şüphelinin gösterdiği aracın bagajında minik Muhammed'in cesedine ulaşıldı.

Berlinde kaybolan mülteci çocuk ölü bulundu

Şüphelinin ilk ifadesinde olay hakkında konuşmak istemediği ve avukat talep ettiği belirtiliyor. Polisin bildirdiğine göre, şüpheli kişiye yakın çevresinden verilen bilgiler ışığında ulaşıldı.

Haberin Devamı

Polis açıklamasında, cesedin minik Muhammed’e ait olup olmadığı ve kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsiden sonra duyurulacağı bildirildi. Henüz doğrulanmayan bilgilere göre, gözaltına alınan kişi, güvenlik kameralarında görülen kişi.

Minik Muhammed'in ailesinin iki yıl önce Bosna'dan geldiği ve sığınma talebinde bulunduğu öğrenildi.

Almanya’da Suriyeli mülteci silahla vuruldu
Almanya’ya gelen mülteci dalgasından büyük endişe duyan Almanlarla mülteciler arasındaki gerginlikler son bulmuyor. Son iki ay içinde mülteci yurtlarının kundaklanması, yabancıların oturduğu yerlerde çıkan yangınların ardından şimdi mültecilere yapılan saldırılar göçmenleri korkutuyor. Stuttgart kenti yakınında bir kasabada oturan Suriyeli mülteci (53), havalı silahla vuruldu. Suriyeli mültecinin başından yaralandığı ve hayati tehlikesinin ise olmadığını yazdı. Saldırganın kim olduğu ise henüz tespit edilemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!