Berlinale fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Berlinale fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 14:36

Dünyanın en saygın film festivallerinden Berlinale kapılarını açtı. Galada göz kamaştırıcı sahnelerin yanında espri dolu diyalogların yanında, ciddi ve trajik konular da gündeme geldi.

Haberin Devamı

Sinema dünyasının kalbi 11 gün boyunca Berlin'de atacak. Dünyanın en saygın film festivallerinin başında gelen Berlinale perşembe akşamı dev bir galayla 66. kez kapılarını açtı.

Berlinale fırtınası
Berlinale Palast'taki galaya siyah limuzinler yıldız taşıdı. Göz kamaştırıcı sahnelerin yanında espri dolu diyaloglar, ciddi ve trajik konular da gündeme geldi.

Festivalin başkanı Dieter Kosslick “66. Berlinale'yi açıyorum” dedi. Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Meryl Streep arkasını getirdi: “Ve açtıık!” dedi.

Galayı Alman yıldız Anke Engelke sundu ve Meryl Streep'e İngilizce “Sana artık ödül yok. Almanya'da üst sınır var” diye takılarak, Almanya'da mülteci üst sınır tartışmalarını yerdi.

Berlinale fırtınası


KAYBOLAN KADERLER

Açılış konuşmasını yapan Kültür Bakanı Monika Grütters, filmleri mülteci sorunuyla bağladı ve “Kitlesel göç akını içinde ölüm kalım mücadelesi veren tek tek kaderler kaybolup gidiyor. Filmler, mutluluğu yakalamak için öbür kıyıya hareket eden tek tek insanların öykülerini anlatıyor. Filmler insanlığın gerçek adaları” dedi.

Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller, kısa bir süre önce mülteci karşıtı AfD partisi başkanı Petry'nin, Alman sınır polisi gerekirse sınırdan kaçak girenlere karşı silah kullanabilmeli sözüne atıfta bulunarak, “Bunlar kabul edilemez şeyler” diye konuştu. Ünlü yıldız George Clooney, Merkel'le mülteci sorununu görüşeceğini söyledi.

KIRMIZI HALIDA

Clooney kırmızı halıdan geçerken, bir gazetecinin “Bugün 1950'li yıllardaki stüdyoda mı film çevirmeyi tercih ederdiniz” sorusuna, “Ben bugün çok daha mutluyum. O zaman oyunculuk yapsaydım, bugün hayatta olmazdım” dedi. Meryl Streep, bir başka gazetecinin “Jüri Başkanı olmak ne anlama geliyor” sorusuna, “Büyük bir sorumluluk. Bir filmin nasıl zorluklar içinde yapıldığını biliyorum. Hele hele bu bir gençse ve dikkat çekmek istiyorsa” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Çinli sanatçı Ai Weiwei, kırmızı halıdan geçerken, burda ben ne arıyorum der gibiydi. Ünlü genç yıldız Elyas M'Barek bir gazeteciyle yumruk tokuşturarak ayrıldı. Acaba sorulara mı alındı? Galayı sunan Anke Engelke, ön sırada Berlin Eyalet Başbakanı Müller ve eşinin yanında oturan Clooney çiftine takıldı ve “Uluslar arası rüya çift” dedi.

Berlinale fırtınası


MUTLULUK İÇİN

23 milyon Euro'ya malolan Berlinale'de bu yıl 11 günde 434 film gösterilecek. Altın ve Gümüş Ayı ödülleri için 18 film yarışacak. Bu yıl Berlinale'deki filmlerin ana konusu mutluluk arayışı. Mutluluğa ulaşmak için vatanlarını, dillerini kaybeden insan öyküleri, Altın Ayı'yı kazanacak mı? Berlinale bu yıl oldukça siyasi. Türkiye bu sefer Berlinale'de 4 filmle temsil ediliyor.




BAKMADAN GEÇME!