Başbakan Yardımcısı Gabriel'den sert açıklama

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Gabrielden sert açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 11:49

AfD Başkanı Frauke Petry'in 'Gerekirse polis kaçak gelen sığınmacılara ateş açsın' sözleri Almanya'da büyük yankı uyandırdı. Açıklamaya sert tepki gösteren SPD Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Gabriel “AfD istihbarat tarafından izlenmeli” dedi.

Haberin Devamı

Yabancı karşıtı Almanya için Alternatif Parti (AfD) Başkanı Frauke Petry, katıldığı televizyon programında “Gerekirse polis Almanya'ya kaçak yollarla gelen sığınmacılara ateş açsın” dedi. Ülkede büyük yankı uyandıran bu açıklamalara sert tepki gösterildi.

Federal hükümetin ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Petry'nin açıklamasını kabul edilmez bulurken, partinin iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izlenmesi gerektiğini açıkladı. Gabriel “AfD'yi istihbarat izlesin” dedi.

DEMOKRASİYE SAYGI KONUSUNDA İKİLEMDELER

Gabriel “AfD içinde Federal Almanya'nın özgürlükçü demokratik sistemini oluşturan kurallarına saygı duyulması konusunda büyük ikilem yaşanıyor. Petry, silahsız insanlara ateş açılmasını öneriyor. Masum insanların üzerine ateş açılmasının ne kadar vahim olduğunu Dresden kentinde doğan Petry'nin herkesten daha çok iyi bilmesi gerekir” dedi.

Gabriel “Bu partilerin propagandalarını televizyonda yapabilme zemini bulması inanılacak gibi değil. Demokrasimizin kurallarına karşı olan bu partinin fikirlerini televizyonlardan değil, Anayasayı Koruma Teşkilatı raporlarından öğrenmeliyiz” dedi.

POLİS SENDİKASINI KIZDIRDI

Başbakan Yardımcısı Gabrielden sert açıklama


Öte yandan Alman Polis Sendikası da yaptığı açıklamayla Petry'e tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada “Hiçbir Alman polisi mültecilere ateş açmaz” dedi.

Almanya'da yaptığı mülteci ve yabancı karşıtı açıklamalarla destek bulan AfD'nin son yapılan kamuoyu yoklamalarında oyları artış gösteriyor.

Anketlere göre bugün seçim olsa AfD'in alacağı oy oranı yüzde 12. AfD bu oranla CDU ve SPD'den sonra ülkenin en büyük üçüncü partisi konumunda.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!