Bakan Kacır yerli otomobilin yol haritasını anlattı: Togg’un sedan modeli Las Vegas’ta tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kacır yerli otomobilin yol haritasını anlattı: Togg’un sedan modeli Las Vegas’ta tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2024 07:00

Togg’un yeni modeli T10F ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2024’te görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg’da izlenecek yol haritasını anlattı. Togg’un yeni modeli Sedan’ın gelecek yıl satışa sunulmasının hedeflendiğini belirten Kacır, bu yıl sonu itibarıyla da markanın AB pazarına adım atması gerektiğini belirtti. Kacır, Ankara’da basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı sohbette Togg’un ilk aşamada 177 bin talep aldığını belirtti. Yıl sonu itibarıyla 19 bin 583 aracın yollara çıkmış olduğunu kaydeden Kacır, şu bilgileri verdi:

‘BU SENE AB’YE ADIM ATMALI’

 “Hem elektrikli araçlarda Togg pazar lideri oldu Türkiye’de, hem de aslında ilk modeli olan T10X’in, yani C-SUV’nin bir araç olarak kendi sınıfında lider olmasını sağladı. Şimdi bugün de Togg ekibi hâlihazırda dünyanın en büyük teknoloji fuarındalar, CES’teler, Las Vegas’talar ve bir sürpriz yapacaklar, Sedan diyebiliriz, Sedan Coupe modelini dünyaya tanıtmış olacaklar. Hedef, 2025’te bu yeni modelin de satışa sunulması. Artık 2024’de C-SUV’nin satışları tabii üretim kapasitesinin artışıyla birlikte daha da artmış olacak. Bu yıl, geçen yılın 3 mislinden fazla Togg’un üretileceği öngörülüyor. Sadece Türkiye’de satılan bir markanın güçlü bir marka olması asla mümkün olmaz, dolayısıyla Togg bu yılsonu itibariyle Avrupa Birliği pazarına adım atmalı ve küresel bir marka olma yolunda ilerlemeli.”

Haberin Devamı

Bakan Kacır yerli otomobilin yol haritasını anlattı: Togg’un sedan modeli Las Vegas’ta tanıtıldı

ÇİNLİLER İÇİN YATIRIM ADIMI

Geçen haftalarda Çin’e gittiğine de dikkat çeken Kacır, “4 günlük bir seyahatti ve Çin’deki neredeyse bütün büyük üreticilerle ve Çin Hükümetinin bakanlarıyla, bizim muhatabımız olan iki bakanıyla bir araya geldik. Tabii elektrikli araç tarafında açık konuşmak gerekirse Batılı markalarla mukayese edildiğinde Çinli markaların çok daha ileri düzeye geldiklerini de görüyoruz. Türkiye’de hali hazırda yatırım yapmış olan hem Batılı hem Koreli ve Japon markaların elektrikli araç yatırımlarını teşvik etmekle kalmayacağız, önümüzdeki dönemde Çin markalarının da Türkiye’de elektrikli araç yatırımları yapmasını sağlamaya dönük adımlar atacağız” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

‘BAYKAR’A HİÇBİR NAKDİ DESTEK SUNMADIK’

Bakan Kacır, Türk savunma sanayiinin gelişiminin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önceliği olduğunu belirtirken şöyle devam etti: “Bu alanda sadece Baykar’ı değil, yatırım gerçekleştiren tüm şirketleri bugüne dek çok güçlü şekilde destekledik. Aslında sunduğumuz desteklerden en asgari düzeyde istifade eden belki de Baykar olmuştur. Çünkü proje bazlı devlet destekleri kapsamında Türkiye’nin stratejik ve büyük ölçekli yatırımlarına çok geniş alanda destek ve teşvik sunma imkânına sahibiz, yatırım yeri tahsisinden sigorta primi desteklerine, vergi indiriminden enerji desteğine, faiz desteğine, nitelikli istihdam desteğine, gerek nakdi, gerek gayri nakdi pek çok desteği biz bugüne kadar proje bazlı devlet destekleri sistemimiz kapsamında Türkiye’de yatırım yapan yerli ve yabancı firmalara sunduk. Baykar özelinde bir değerlendirme yapmak gerekirse, Baykar proje bazlı devlet desteklerindeki hiçbir nakdi destekten yararlanmayı talep etmedi, biz de Baykar’a hiçbir nakdi destek sunmadık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!