‘Bak Marie, ben burada çalışıyorum’

Güncelleme Tarihi:

‘Bak Marie, ben burada çalışıyorum’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 13:12

Almanya’da koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) lideri Sigmar Gabriel, parti liderliği ve başbakan adaylığından vazgeçtikten sonra rahatladı.

Haberin Devamı

SIGMAR Gabriel, 7.5 yıldır SPD'nin Genel Başkanı. Siyaset gündeminde SPD liderlik koltuğu uçaklardaki ‘fırlatma koltuğu’na benzetilir. Bu koltuğa oturan uzun kalmaz. Willy Brandt'tan bu yana SPD Genel Başkanı koltuğunda eski başbakanlardan Schröder 5.5 yıl kaldı. Ama Sigmar Gabriel, 7.5 yıl parti genel başkanı olarak, Willy Brandt'tan sonra en uzun kalan lider rekorunu kırdı. Arka arkaya seçim yenilgilerinden sonra partiyi bir arada tutmayı başaran Gabriel'e, bu sefer eylül ayındaki genel seçimlerde başbakan adayı olacak gözüyle bakılıyordu. Ancak kamuoyu yoklamaları Gabriel'in Merkel’e karşı kazanma şansı olmadığını gösterince, Gabriel başbakan adaylığı ve çok sevdiği parti genel başkanlığından vazgeçti. Mart ayında yapılacak olağanüstü genel kurultayda Gabriel parti liderliği koltuğunu bırakacak ve yerine Martin Schulz aday.

İKİNCİ KEZ BABA OLACAK

Haberin Devamı

Yeri gelince, “Niçin kendimi bu kadar mahvediyorum ki!” diyen Gabriel, birden rahatladı. 4 yaşında bir kızı (Marie) ve eşi hamile olan Gabriel, “Aileme daha çok zaman ayırmak istiyorum” dedi. Şimdi sanki tatile çıkacakmış gibi mutlu bir görünüm sergileyen Gabriel, Dışişleri Bakanlığı görevini devralırken alışılagelmişin dışına çıktı.
Cumhurbaşkanlığı sarayına kızı Marie ve eşi Anke'yi de birlikte getiren Gabriel, daha sonra kızına Meclis'i gezdirdi. “Bak kızım, ben burada çalışıyorum, Almanya buradan yönetiliyor” dedi. 4 yaşındaki Marie'nin de yüzünde, babasını çok daha fazla göreceği sevinci okunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!