Azerbaycan’dan KKTC’ye tarihi ziyaret Lefkoşa’da bir millet üç devlet toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan’dan KKTC’ye tarihi ziyaret Lefkoşa’da bir millet üç devlet toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2022 07:00

KKTC’nin kendi adıyla Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliğinin ardından uluslararası tanınma yönünde ilk adım Azerbaycan’dan geldi.

Haberin Devamı

Türkiye ve Azerbaycan iktidar partileri, AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan vekilleri Numan Kurtulmuş ile Tahir Budaqov, heyetleriyle birlikte KKTC’ye resmi ziyarette bulundu. Kurtulmuş ve Budaqov KKTC’nin iktidar Partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) lideri ve Başbakan Ünal Üstel ile toplantı gerçekleştirdi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelerek, “bir millet 3 devlet” birliğinin sonsuza kadar devam edeceğini vurguladı.

‘ÜÇLÜ KARDEŞLİK’

Numan Kurtulmuş ortak basın toplantısında Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üyeliğin KKTC için önemli bir adım olduğunu kaydederek, “Bu üyelik aynı zamanda bundan sonra KKTC’nin tanınması bakımından da yeni bir dönemin başlangıcıdır. Yeni Azerbaycan Partisi ile AK Parti yakın ilişki içinde. KKTC’den de UBP’yi yanımıza alarak 3’lü bir partiler arası diyalog mekanizması geliştirmek 3 ülkenin de hayrına olacak. Bir millet ve 3 devletiz. Bu kardeşlik kıyamete kadar devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALİYEV’DEN SELAM

Tahir Budaqov, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliği yönünde büyük gayret gösterdiğini söylediği Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in selamını getirdiğini belirtti. Budaqov, 2023’ün Türkiye’nin 100’üncü, KKTC’nin 50’nci kuruluş yıldönümleri ve Azerbaycan’ın tarihi lideri Haydar Aliyev’in de 100’üncü doğum günü olduğuna dikkat çekerek, “Bir millet 3 devlet yolunda önemli gelişmeler yaşanacağını” vurguladı.

 

BAKMADAN GEÇME!