Avrupalı Türkler hain saldırıyı protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkler hain saldırıyı protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 10:12

İstanbul’daki hain terör saldırısı Almanya’da başkent Berlin ile Köln'de, İsviçre'de de Zürih kentinde protesto edildi. Protestocular Türkçe ve Almanca sloganlarla terörü lanetledi.

Haberin Devamı

BERLİN’de Wittenbergplatz Meydanı’nda toplanan Türkler, üzerinde İngilizce, Almanca ve Türkçe “Teröre hayır” yazan pankart açtı. Türk bayraklarının taşındığı gösteriye katılanlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” ve “Hepimiz Mehmediz” sloganları attı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu gösteride, terör saldırılarında şehit olanlar için dua edildi. Burada okunan basın bildirisinde de terörden beslenen güçlerin Türkiye’nin huzurlu olmasını ve kalkınmasını istemediği ifade edildi. Türkiye’nin bölünmeyeceği vurgulanan açıklamada, “Zaman, birlik ve beraberlik zamanıdır. Kahrolsun terör, kahrolsun terörü destekleyenler” denildi. Vatandaşlar bildirinin Almanca okunmasının ardından meydandan ayrıldı.

Haberin Devamı

BÜTÜN GECE AĞLADIK

Sosyal medya üzerinden örgütlenerek ellerinde Türk bayraklarıyla Köln’deki Ebert Meydanı’nda toplanan bir grup, İstiklal Marşı okuyarak terörü lanetleyen sloganlar attı. Türkçe ve Almanca sloganlar atan protestocular, terörün her türlüsünü kınadı, terör saldırılarında şehit olanlar için dua etti. Arkadaşlarıyla birlikte gösteriye katılan Tuğba Nur Ergün, terör saldırılarının kendilerini derinden etkilediğini belirterek, “Olayı duyduktan sonra hemen Türkiye’deki yakınlarımızı arayıp durumlarını sorduk. Şehit sayısını duyunca da duygularımı tarif edemiyorum. Tüm gece ağladık, çok kötü bir şey. Allah sabır versin” dedi.

MÜBAREK GÜNDE ACIYI YAŞATTILAR

İlayda Kikis de yaşananlar karşısında kelimelerin yetmediğini ifade ederek, “Şehitlerimizin bazıları henüz çok genç, bizim gibi henüz 18-19 yaşlarında. Bu mübarek günde bizlere bunları yaşattılar, Allah da onları affetmesin, aynısını yaşatsın” diyerek gözyaşı döktü.  

SİYASETİ BIRAKIP KENETLENMELİYİZ

Türkiye’de yaşanan terör olayının kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Muhammet Öztürk ise “Türkiye’de de yaşasak burada da bu olay hepimizi etkileyen bir durum. Bu terörün bitmesini istiyoruz ve o yüzden burada bir araya geldik. Bu kötü zamanda Türk milleti olarak siyaseti bir kenara bırakıp birleşip kenetlenmemiz gerek. Söz konusu vatan olunca kenetlenmemiz lazım ki bizi kimse bölmesin” diye konuştu.
Soğuk havaya rağmen meydanda toplananlar, protestonun sonunda şehitler için saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’Yİ YEDİRMEYİZ

İsviçre’nin Zürih kentinde iş adamı Suat Şahin’in girişimiyle organize edilen miting için Türk vatandaşları Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu önünde toplandı. Vatandaşlar, şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nı okudu. “Hepimiz polisiz” sloganıyla düzenlenen terörü kınama mitingine Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Her şey vatan için” şeklinde sloganlar attı.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Bölgesi Komite Başkanlığını da yürüten iş adamı Şahin, burada yaptığı konuşmada, hain terör saldırısına tepki göstererek, “Gerekirse kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi vereceğiz ama Türkiye’yi yedirmeyeceğiz.” dedi. Vatandaşlar, Türkçe ve Almanca yapılan konuşmaların ardından Başkonsolosluk önünden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!