Avrupa, Dünya 7 Haziran'ı zor çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa, Dünya 7 Haziranı zor çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 01:34

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın Slovenya’nın ardından önceki gece Slovakya’nın başkenti Bratislava’ya geçti.

Haberin Devamı

Erdoğan, kalacağı otelin önünde bekleyen Türk vatandaşlarına şöyle hitap etti: “Artık 7 Haziran’ı halkımız zor çekiyor. İnanıyorum ki şu anda Avrupa da, dünya da 7 Haziran’ı zor çekiyor. Çünkü bu dönüşüm, değişim farklı. 2023’ün bunlar ayak sesleridir. Artık trilyon dolarla ifade edilen bir milli gelire sahip olmamız lazım.”
Erdoğan, dün de Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşmenin ardından düzenlenen toplantısında Erdoğan, 1. Dünya Savaşı’nda Slovakya’da ölen Türk askerler olduğunu hatırlatarak, “Bu askerlerimiz için Slovakya’da bir Türk şehitliği ve anıtı inşa etmek istiyoruz. Bu halklarımız arasındaki dostluğun aynı zamanda kalıcı nişanesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘AB SÜRECİNİ HIZLANDIRALIM’

Haberin Devamı

Slovakya’nın 2016’nın ikinci yarısında AB’nin dönem başkanlığını üstleneceğini hatırlatan Erdoğan, “Buna büyük önem veriyoruz ve şimdiden kendilerine başarılar dilerken zaman zaman tıkanma noktasına gelen bu süreci, Slovakya’nın hızlandıracağına inanıyorum” dedi. Orta Avrupa ülkelerinin oluşturduğu askeri ve ekonomik işbirliği grubu Vişegrad Dörtlüsü’ne de değinen Erdoğan, “Mayıs ayında ülkemizde gerçekleştireceğimiz Vişegrad Dörtlüsü artı Türkiye Dışişleri Bakanlığı Toplantısı’nı bu noktada çok önemsiyoruz. Slovakya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan olarak burada, artı Türkiye birlikte çok şeyler yapabileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

AB Türkiye’ye karşı daha samimi olsun

Slovak lider Andrej Kiska, basın toplantısına Türkçe ‘Hoşgeldiniz’ diyerek başladı. AB ile Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Kiska, “Türkiye için AB ne kadar önemliyse, AB için de Türkiye o kadar önemli. Türkiye’nin AB’ye girme konusunda yanlarında olduğumuzu ve iki ülkenin ekonomik, politik olarak birlikte çalıştığını belirtmek isterim. Türkiye’de, reel olarak yapılan reformlar ve bu konuda yapılanlar hakkında AB’nin Türkiye’ye olan bakışını daha samimi olmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin son 10 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde katettiği mesafe ve değişik alanlardaki iyileştirmelerle AB’yi hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!