Avrupa darda

Güncelleme Tarihi:

Avrupa darda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 01:32

Avrupa tasarrufa gidiyor... Ekonomik krizdeki Yunanistan yılda 3 bin kişinin tedavi gördüğü akıl hastanelerini kapatıyor.

Haberin Devamı

Vatikan kıyafet devrimi yaparak kardinallerin altın haçlarını ahşaba çeviriyor. Almanya’da da elektrik kullanımını azaltmak isteyen bir belediye sokak lambalarını söndürüp el fenerini önerdi.

Sırmalar gidiyor, altınlar ahşap oluyor

Vatikan
KATOLİK dünyasının ruhani lideri Papa Francesco, Kilise’deki reformlarına bir yenisini ekleyerek, kardinallerin lüks kıyafetlerini değiştirdi. Papa Francesco “Tanrı’nın vekillerinin inançlı fakirlere örnek olmaları için şatafatlı zengin kıyafetlerden vazgeçilmesini” istedi. Buna göre kardinaller boyunlarına astıkları altın veya gümüş, kıymetli taşlı haçlar yerine, ahşap ve ucuz haçlar takacaklar. Papa Francesco, sırmalı uzun rahip giysileri, yine taşlı özel huni şeklindeki başlıklar, ayakkabılar ve yüzüklere dek her tür detayın değiştirileceğini de belirtti.

Avrupa darda

Haberin Devamı

Papa’dan metro biletli Noel hediyesi

PAPA, Vatikan’daki 2 bine yakın göçmene yılbaşı hediyesi dağıttı. Pakette, Papa imzalı Noel tebrik kartı, yabancı aramalara uygun telefon kartı, tek günlük ücretsiz metro bileti var. Papa ayrıca, kâğıt toplayıcılar için video hazırlattı. Fakirlerin yaptığı bu işin onurlu bir davranış olduğunu söyleyen Papa, toplumun diğer kesimlerine de mesaj verdi: “İnsanlar fakirlik içinde yaşarken, onlara yukardan bakma lüksüne sahip değiliz. Savurgan bir kültür içinde yaşıyoruz. Sadece eşyaları değil insanları da atıyoruz.”

YUNANİSTAN
Akıllara zarar karar


EKONOMİK kriz içinde kıvranan Yunanistan’da akıl hastaneleri bile kapatılıyor. Sağlık Bakanlığı, Avrupa Birliği kuralları gereği Atina’da “Dromokaition” ve “Dafni” akıl hastanelerinin 2014 başlarında kapatılacağını açıkladı. Akıl hastaları ya büyük devlet hastelerinde oluşturulacak psikiyatri kliniklerinde ya da sivil toplum örgütleri tarafından işletilecek “psikiyatri evleri”nde tedavi görecek. Akıl hastanesinde çalışanlar “Yıllardır bu hastanelerde yaşayan yüzlerce ağır ruh hastasının çoğunun akrabaları yok. Bu insanlar sokaklarda yatmak zorunda kalacak” dedi.

Avrupa darda

Haberin Devamı

ALMANYA

Sokak lambası yerine fener

ALMANYA’nın Saksonya-Anhalt eyaletindeki madencilik kasabası Hettstedt’in Belediye Başkanı Danny Kavalier (35), elektrikten tasarruf sağlamak için sokak lambalarını azaltma fikrini ortaya attı. Hıristiyan Demokrat Partili Kavalier, 15 bin nüfuslu kasabanın belediye masraflarını azaltmak için sokak lambalarının azaltılabileceğini belirtti. Hettstedtliler de Kavalier’nin bu önerisini dalgaya aldı. Enrico Opitz (35), “Eskiden neredeyse her aileden birileri madende çalışırdı. Her evde de baş lambası bulunur” dedi. Aracını sürekli elektriklerin kapatıldığı bir garaja park eden 66 yaşındaki Erwin Tange de “Eskiden gaspçılardan korkardık, şimdi düşmekten de endişe duyuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!