Asya ülkelerinde ÅŸiddetli fırtına: 64 ölü

Güncelleme Tarihi:

Asya ülkelerinde şiddetli fırtına: 64 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 21, 2005 09:25

Hindistan, Bangladeş ve vietnam'da etkili olan şiddetli fırtınada 64 kişi öldü.

Haberin Devamı

Yetkililer, güneybatıdaki Andhra Pradeş eyaletinin kıyı kesimlerini etkileyen ve evleri yerleri bir eden, elektrik hatlarını yıkarak ağaçları kökünden söken şiddetli rüzgar ve yağışta 36 kişinin öldüğünü söylediler.
  Â
Son iki gündür bu eyalette etkili olan yağışların yol açtığı seller sonucu 100 bin kişinin evsiz kaldığı, alçak kesimlerdeki köylerden tahliye edilenlerin hükümet binaları ve okullara yerleştirildiği, 1000'den fazla kişinin kayıp olduğu belirtildi.
  Â
Godavari ve Krişna nehirlerinin taşması sonucu demiryolları ve karayollarını suların bastığı, bazı tren seferlerinin iptal edildiği, kıyı kentleri Haydarabad kentine bağlayan karayollarında yüzlerce kamyon, otobüs ve otomobilin sular altında kaldığı kaydedildi.
  Â
Binlerce hektar tütün, pirinç ve sebze tarlasının hasar gördüğü ülkede, mahsur kalmış kişilerin helikopterlerle kurtarıldığı, binlerce ton gıda, ilaç ve battaniye yardımı yapıldığı bildirildi.
  Â
Andhra Paradeş eyaletinde 100 kent ve kasaba ile 1300 köyde elektrik kesildiği belirtildi.
       Â
BANGLADEŞ'DE 16 ÖLÜ
  Â
Bangladeş'i etkileyen şiddetli fırtınada da Bengal Körfezi'nde 16 balıkçının öldüğü bildirildi.
  Â
Janakantha gazetesinin haberine göre, kıyı bölgesi Barguna'da 15 ve Bhola'da 1 kişi ölürken, kaygılı aileler denizde fırtınaya yakalanan yakınlarının dönmesini beklemek için kıyılara akın ettiler.
  Â
ATN Bangla Televizyonu da 200 balıkçı teknesindeki 3 bin balıkçıdan pazar gününden bu yana haber alınamadığını duyurdu.

Haberin Devamı

VİETNAM'DA TROPİKAL FIRTINA: 12 ÖLÜ

Vietnam'ın merkezinde, geçen hafta sonu tropikal bir fırtına sonucu 12 kişinin öldüğü bildirildi.
  Â
Yerel yetkililer, fırtınanın milyonlarca dolar zarara yol açtığını, yaklaşık 8 bin 500 kişinin tahliye edildiğini belirtti.
  Â
Bu arada, ülkenin güneyindeki Mekong'da, ay başından bu yana meydana gelen su baskınlarında 9 kişinin boğularak öldüğü kaydedildi.
  Â
Kıyı kesimlerinde etkili olan seller yüzünden binlerce kişinin evlerini terk ettiği, birçok karides çiftliğinin sulara gömüldüğü kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!