Aşure baskını

Güncelleme Tarihi:

Aşure baskını
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2007 00:00

Hz. Muhammed’in torunu Hz.Hüseyin’in şehit edilmesinin anıldığı Muharrem ayı etkinlikleri dolayısıyla Şiilerin çoğunlukta olduğu Irak’ta alarm verildi. Kerbela’da toplanan Şiilere saldırı düzenleneceği istihbaratı üzerine ABD ve Irak güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 300 kişi öldürüldü.

ŞİİLER ile Sünniliğin ayrıldığı gün diye tarif edilen Irak’taki aşure etkinlikleri yine kana bulandı. Sadece Hz. Muhammed’in torununun intikamını almaya yemin eden Şiilerin göğüs ve sırtları kan revan içinde kalmadı, ABD ve Irak güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda da 300 kişi öldü.

Hz. Hüseyin’in Emeviler tarafından susuz bırakılarak şehit edilmesinin 1367’nci yıldönümü dolayısıyla Kerbela’da yaklaşık 1.5 milyon kişi toplandı. Kerbela’da toplanan Şiilere yönelik olası saldırıları engellemek için ABD ve Irak güvenlik güçleri ise Necef’teki hücrelere baskın düzenledi. Reuters haber ajansı, Bağdat’ın 160 km güneyinde akşam karanlığından sonra tankların ortaya çıktığını, F-16’ların da bölgeyi bombaladığını söyledi. ABD’li kaynaklara göre operasyonlarda 300-350 kişi öldü, 60 kişi yaralandı, 120 kişi ise tutuklandı. Bazı militanların başlarında "Cennetin Askerleri" diye bantlar bulunduğu belirtilirken, öldürülenlerin çoğunun sapkın bir tarikatın üyeleri olduğu iddia edildi.

Irak Hükümet Sözcüsü Ali el Dabbah, tarikatın kıyamet yaklaştığında dünyaya geri dönecek olan kayıp imam Mehdi’nin gelişini hızlandırmak için Kerbela’daki Şiilere saldırı düzenlemeyi planladığını öne sürdü.

Mehdi’yi de öldürdüler

MEHDİ’nin dönüşü için Kerbela’da toplanan Şiilere saldırı düzenlemeye hazırlandıkları öne sürülen "Cennetin Askerleri" isimli grubun 40 yaşlarında ve Divaniye kentinden olduğu söylenen liderlerinin de öldürüldüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!