Annesi için ABD'ye kaçtı ama kara haberi geldi

Güncelleme Tarihi:

Annesi için ABDye kaçtı ama kara haberi geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 01:08

Güney Amerika'dan gelen kaçak çocuk göçmen dalgasıyla başa çıkmanın yollarını arayan ABD'de, göçmen akınını izleyen trajik insan hikâyeleri de her geçen gün artıyor.

Haberin Devamı

Guatemalalı 15 yaşındaki Gilberto Francisco Ramos Juarez için de ABD, annesi uğruna çıktığı umut yolculuğunun son durağı oldu.

Epilepsi hastası annesinin daha iyi tedavi görebilmesi için ABD'ye giden Gilberto'nun ailesi, oğullarından bir ay sonra kötü haber aldı.

Gilberto'nun çürümeye başlayan bedeni Teksas'ta bir çölde bulundu. Gilberto, şimdi yaşanılabilir bir hayat için ülkeye kaçak giren çocukların ve arkalarında bıraktıkları dramatik hikâyelerin sembolü oldu.

Ailesi, yaptıkları basın toplantısında Gilberto'nun evini terk edip ABD'ye gitmek istemesinin nedenlerini anlattı.

Annesi için ABDye kaçtı ama kara haberi geldi

Acılı anne Cipriana Juarez Diaz, "Benim için en iyi tedavi oğlumun yanımda kalmasıydı" derken babası, köylerinin bulunduğu yere hiçbir hizmet gitmediğinden Gilberto'nun nüfus kaydını çıkarmanın bile birkaç yıl aldığını söyledi.

Haberin Devamı

'NÜFUS KAYDI ÇIKARMAK YILLAR SÜRDÜ'
Aile, nüfus kaydını oluşturmaya çalışırken dünyaya gelen küçük oğullarını da Gilberto'yla aynı tarihte yazdırmak zorunda kalmış. Öğretmeni Francisco Hernandez ise resim çizmeye yetenekli olan Gilberto'nun, ailesine yardım etmek için çalışmak zorunda olduğunu söyledi.

Buna göre, Gilberto, ağabeyi Esbin'in Chicago'ya yerleştikten sonra ailesine yardım edebilmesinden ve kendisini de yanında çağırmasından etkilenerek gitmeye karar verdi.

Ailesine başka çareleri olmadığını söyleyen Gilberto, 5 bin 400 dolar tutan kaçak geçiş için 17 Mayıs'ta yola çıktı. Ailesi, Gilberto'nun gidişi için borç aldıkları 2 bin 600 doların 2 bin dolarını ilk hafta, kalan 600'ünü ise Gilberto öldükten sonra ödeyebildi.

Hâlen borçlu olan aile, Gilberto'dan en son yanında kendisini kaçak sokmak için anlaştığı adamla Teksas sınırını geçerken aradığında haber alabildi.

90 BİN ÇOCUK SINIRDA

Annesi için ABDye kaçtı ama kara haberi geldi

Genellikle ebeveynleri yanlarında olmayan bu çocuklar Teksas sınırı yakınlarında tutuluyor.

Haberin Devamı

Guatemala, El Salvador ve Honduras'tan ABD'ye giren on binlerce kaçak çocuk göçmen bulunuyor. Bu yıl sayılarının 90 bine ulaştığı belirtiliyor. Gelecek yıl 150 bini bulması beklenen bu sayı, 2011'de sayı sadece 6 bin civarındaydı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!