'Anadil de, Almanca da çok önemli'

Güncelleme Tarihi:

Anadil de, Almanca da çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 13:16

Hanau-Bursa Nilüfer Dostluk Derneği Türk kökenli velilere yönelik eğitim paneli düzenledi. ‘Önce Almanca’ düşüncesinin geride kaldığını belirten yetkililer, ana dil ve genel kültürün öneminin daha çok anlaşıldığını, dil eğitimin çocuklara yuvalardan itibaren verilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hanau-Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu, Türkçenin sınıf geçmeyi etkileyen bir ders konumuna getirilmesini istedi.

ÇOCUKLAR MOTİVE EDİLMELİ

Hanau Sosyal Encümeni Axel Weiss Thiel, “Ailelerde eğitim bilinci önemli. Çocukları merak ettireceksiniz. Gerisi geliyor. Radikalleşmenin tartışıldığı bir ortamda sağlıklı kimliklere ve dile sahip çıkmak gerekir” diye konuştu.

Hanau İl Eğitim Müdürü Sylvia Ruppel de, “Ana dilin önemsenmediği dalga çok gerilerde kaldı. Çocuklar ana dil için motive edilmelidir. Türkçe’nin geliştirilmesi, Almanca’ya da büyük katkı sağlar” dedi.

Panelde konuşan Hanau Büyükşehir Belediye Başkanı Kaminsky ise bilim toplumunda her bireyin kendini geliştirme hakkı olduğunu söyledi. Eğitimin, sosyal sigorta olduğunu belirten Kaminsky, Almancanın da öğrenilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

MESLEK EĞİTİMİ VAZGEÇİLMEZ

Eğitimin toplumu ileriye taşıyan önemli bir değer olduğunu belirten Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik ise şunları söyledi:
“Bugünün gençleri yarının sorunu olmadan, topluma katılmalarını sağlamak zorundayız. Meslek eğitimi vazgeçilmez bir konu. Sorunları iyi biliyoruz. Vatandaşlarımız çocuklarının ana dillerini öğrenmeleri konusunda bütün imkanları değerlendirmeli. Türkçe, hem aile içinde hem de okulda iyi öğretilmeli.”

BAKMADAN GEÇME!