Amerika’daki villasını Almanya satın alıyor

Güncelleme Tarihi:

Amerika’daki villasını Almanya satın alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 11:37

Almanya, nazi rejiminden kaçan en ünlü yazarı Nobel ödüllü Thomas Mann’ın California’daki villasını 13 milyon Euro’ya satın alıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA nihayet ünlü yazarı Thomas Mann’ın villasını satın almaya karar verdi. Nobel ödüllü yazar Thomas Mann, nazi rejimi döneminde bir dizi konferanslar vermek için 1933 yılında ülkeden çıktıktan sonra geri dönmedi. Fransa ve İsviçre’den sonra ABD’ye geçen Thomas Mann, California’da Pasific Palisades’te bir villa yaptırdı. Villanın mimarı da yine Nazi rejiminden kaçan Yahudi mimar Julius Ralph Davidson oldu. Thomas Mann 1941-1952 yılları arasında bu villada yaşadı. Ünlü ‘Doktor Faustus’ adlı eserini burada yazan Thomas Mann, Nazi rejimine karşı radyo konuşmalarını da burada kaleme aldı.

GENÇ SANATÇILAR İÇİN REZİDANS OLACAK

Thomas Mann’ın villası sürgündeki Bertholt Brecht, Theodor Adorno, Fritz Lang gibi ünlü Alman sanatçı ve yazarların uğrak yeri oldu. 4 bin metre kare içinde, yüksek ağaçlar arasındaki İki katlı villa koruma altında değildi. Bir emlakçı, villayı 14 milyon 995 bin dolara satılığa çıkardı. Villanın yıkılıp yerine lüks evler yapılacağı endişesi üzerine Almanya villayı satın almaya karar verdi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, villayı almaya karar verdiklerini, bazı detaylar üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Steinmeier, villanın genç yetenek sanatçılar için rezidans olarak kullanılacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!