Altı parça tahtayla kaderini yenmeye çalıştı

Güncelleme Tarihi:

Altı parça tahtayla kaderini yenmeye çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 01:27

Yasa dışı yollarla İngiltere'ye girmeyi kafasına koyan bir Afgan mülteci, altı parça tahta, bir çarşaf ve eski bir yataktan yaptığı salla 34 kilometre genişlikteki Manş Denizi'ni geçerken Fransız Sahil Güvenlik ekiplerine yakalandı.

Haberin Devamı

Sahil güvenlik görevlileri, yaptığı basit salla Fransa'nın Calais kentinden İngiltere'ye geçmeye çalışan 23 yaşındaki Afgan genci soğuk suda fazlaca ıslanarak hipotermiden kendinden geçmek üzereyken buldular.

Yeni bir hayata başlamak için İngiltere'ye geçmek istediğini belirten genç, Fransız görevliler tarafından yakalanınca ilk tepkisi öfkelenmek oldu.

Ancak daha sonra, ölmek üzere olduğu gerçeğini kabul edince görevlilere teşekkür etti.

Yetkililer, güçlü akıntılar ve sert rüzgarlar nedeniyle, gencin kürekli bir kayıkla bile alabora olmadan Manş'ı geçerek İngiltere'ye ulaşmasının imkansız olduğunu kaydetti.

Fransız Sahil Güvenliği sadece yün bir kazak giymiş olan adamın Fransa sahilinin bir mil kadar açığında donmak üzereyken İngiliz P and Q şirketine ait bir vapurun mürettebatı tarafından şans eseri görülerek kurtarıldığını açıkladı. Sadece küçük bir sırt çantası ile yolculuk etmekte olan mültecinin hiç bir resmi belgesinin olmadığını ve hala kimliğinin tespit edilemediği açıklandı.

Haberin Devamı

EN FAZLA MÜLTECİ AFGANİSTAN'DAN
Afganistan, iç savaş ve çatışma gibi nedenlerle en çok mülteci gönderen ülke konumunda. Bunlara ek olarak doğal afetlerin ülkede sıklıkla yaşanması da etkili bir faktör. Geçtiğimiz hafta iki kez art arda vuran heyelan sonrası ülkede toprak altında kalan en az 2 bin kişinin sağ kurtulma umudu olmadığı açıklanmıştı.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre Mültecilerin yüzde 55'ini Afganistan, Somali, Irak, Suriye ve Sudan gibi iç savaş ve çatışma yaşanan beş ülkeden kaçanlar oluşturuyor. Suriye'den komşu ülkelere sığınanların sayısı ise 1,6 milyon. 2011 yılı rakamlarına göre en fazla mülteci gönderen ülkelerin başında 2.7 milyon ile Afganistan geliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!