Almanya'nın ünlü estetik cerrahını eşi mi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın ünlü estetik cerrahını eşi mi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2003 02:04

Almanya, ‘‘film gibi cinayet’’i konuşuyor. Tatjana Gsell, para hırsı nedeniyle kiralık katil tutarak Almanya'nın en ünlü estetik cerrahı olan eşi Franz Gsell'i öldürttüğü iddiasıyla gözaltına alındı. 31 yaşındaki estetik güzeli Tatjana Gsell ise suçlamaları reddetti.

Almanya'nın ünlü estetik cerrahı Franz Gsell, Nürnberg kentindeki evinde baltalı saldırıya uğrayarak girdiği koma sonrası 27 Martta yaşamını yitirdi. Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan 31 yaşındaki eşi Tatjana Gsell, hakkındaki azmettiricilik suçlamalarını reddetti.

GÜZELİK VE PARA

Para hırsı nedeniyle kiralık katil tutuğu öne sürülen Tatjana Gsell, polise verdiği ifadede tüm suçlamaları reddetti. Savcı ise Tatjana Gsell'in cinayeti azmettirdiği suçlamasında ısrar ediyor.

Araştırmalara göre asıl adı Tanja olan Tatjana Gsell, çocukluğundan beri güzel olmayı kendisine hedef seçmişti. Bunu gerçekleştrimek için her şeyi göze aldığını belirten Tatjana'nın bir arkadaşı, ‘‘Kendisi aslında pek güzel değildi. Ancak güzel ve zengin olmak için yapmayacağı bir şey yoktu’’ diye konuştu.

EŞİ GÜZELLEŞTİRİDİ

Estetik cerrahı Franz Gsell'in yanında 20 yaşındayken işe başlayan Tanja, daha sonra ‘‘Tatjana’’ adını aldı ve eşinden yeni ayrılmış olan cerrahı kendisine aşık etti. Kısa bir süre sonra kendisinden 45 yaş büyük olan cerrahla evlenen Tatjana, eşinin en iyi müşterisi oldu. Neredeyse vücudunun her yerine estetik ameliyatlar yatıran Tatjana, dolgun memeleri, tornadan geçmiş yeni burnuyla gazete ve dergilere sık sık pozlar verdi.

HARÇLIĞI 50 BİN EURO

Eşinden ayda 50 bin Euro cep harçlığı aldığını söylemekten kaçınmayan Polonya kökenli Tatjana, Alman magazin basınının da sık işlediği konulardan biri oldu. Bu haberlerde Tatjana'nın 60 yaşındaki ‘‘otomobil kralı’’ Helmut Becker ile birlikte olduğu öne sürdüldü.

Ünlü cerrah Franz Gsell, bu durumdan rahatsız olarak eşi Tatjana'ya yasak ilişkiyi bitirmesi için baskı yaptı. Franz Gsell, sevgilisiyle Marbella'da iş kurma planları yapan eşine, kendisine dönmesi için aralık ayın sonuna kadar ultimatom verdi. Ancak Tatjana, ultimatoma uymayınca eşi tüm ödemeleri durdurarak kredi kartlarını da iptal ettirdi. Bu olaydan beş gün sonra, 5 Ocakta Rumen oldukları sanılan iki kişi Franz Gsell'in evine girerek ünlü estetik cerrahını ağır yaraladı.

Soyguncular, az miktarda nakit para ve cerrahın 500 Euro değerindeki Bulgari saatini alıp kaçtılar. Çok düzenli ve titiz bir insan olan 76 yaşındaki Dr Gsell'in nasıl olup da olay gecesi alarmı çalıştırmadığı merak uyandırırken, yakınları bu işte Tatjana'nın parmağının olmasından kuşkulandılar.

MAL VARLIĞI KARISINA

Uzun süre komada olan Franz Gsell'in öldükten sonra vasiyetinde mal varlığının büyük bölümünü Tatjana'ya bıraktığı anlaşıldı. Noterden çıkan ve ölen eşinin bıraktığı vasiyeti öğrenen Tatjana, gazetecilerinin sorusu üzerine ‘‘Artık para sorunum kalmadı’’ diyerek herkesi şaşırttı. Bu arada Tatjana, ‘‘Yaşam sınırlıdır, ancak sana olan aşkım ebedidir’’ başlığı altında gazetelere ölüm ilanı verdi. Tüm bu olaylar savcının dikkatini çekti ve Tatjana gözaltına alındı. Yaklaşık bir haftadan beri cezaevinde bulunan Tatjana'nın avukatı Markus Henning, ‘‘Tatjana'nın durumu içler acısı. Saatlerce yapılan sorgulamalar onu bir hayli yıprattı’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!