Almanya'daki Türkler seçme hakkı istiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyadaki Türkler seçme hakkı istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 15:25

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde oturumu bulunan Türkler, kendilerine seçme hakkı verilmesi için imza kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Almanya'nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) oturumu bulunan Türkler, yerel seçimlerde AB vatandaşlarına tanınan oy kullanma hakkının kendilerine de verilmesi için imza kampanyası başlattı.

KRV Yerel Seçimlere Katılma Girişimi, haklarını alana dek imza kampanyasına ilaveten yürüyüş ve gösteriler düzenlemeyi planlıyor.

KRV Yerel Seçimlere Katılma Girişimi Sözcüsü Bahattin Gemici, eyalet anayasasının değiştirilmesinin tartışıldığı bu sürecin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu ve yerel seçimlere katılma hakkı için mücadele ettiklerini söyledi.

Gemici, kendilerine destek veren derneklerin de yardımıyla 15 Şubat'a kadar 50 bin imza toplamayı hedeflediklerini ve KRV eyalet meclisi önünde gösteri gösteri düzenleyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Bahattin Demirci, Avrupa Birliği anlaşmalarına göre Almanya'da oturumu bulunan AB vatandaşlarına yerel seçimlerde tanınan oy kullanma hakkından Türklerin mahrum bırakılmasını eleştirerek, "Almanya'da 3 ay ikamet eden AB üyesi ülke vatandaşları yerel seçimlerde oy kullanabilirken, 54 yıldır bu ülkeye hizmet eden Türklere bu hakkın verilmemesi büyük haksızlık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!