Almanya’da YPG paylaşımına operasyon

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da YPG paylaşımına operasyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 00:08

ALMANYA’da Münih yerel mahkemesinin kararıyla terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin flamalarını sosyal medya hesabında paylaşan 31 yaşındaki Kerem Schamberger’in evi basıldı.

Haberin Devamı

Ankara ile Berlin arasında yapılan görüşmelerin sonunda Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, geçen mart ayında genelge yayınlayarak aralarında PKK ve PKK’nın alt kolları olan diğer örgütlerin flama ve sembollerinin taşınmasının yasak olduğu ve güvenlik güçleri ile adli kurumların gereğini yapmasını istemişti. Bu kapsamda karar veren Münih yerel mahkemesi gerekçesinde, Federal İçişleri Bakanlığı’nın 22 Kasım 1993’te PKK ve bağlı alt örgütlerin yasaklandığını da hatırlattı.

SOL PARTİLİ VEKİL SAHİP ÇIKTI

Kerem Schamberger, PKK bağlantılı örgütlerin sembollerini haziran ve ağustos aylarında yaptı. Savcı, mahkemeden arama iznini ise 15 Eylül’de aldı. Ancak şüphelinin Münih kentindeki evini önceki gün aradı. Arama sırasında polis evde bulduğu dizüstü bilgisayara, cep telefonuna ve USB belleğe incelemek üzere el koydu. Hakkında soruşturma şüpheliye ise Sol Parti Federal Meclis milletvekilleri sahip çıktı. Vekil Ulla Jelpke, herkesi Kerem Schamberger ile dayanışmaya çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!