Avrupa’da yeni yıl kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da yeni yıl kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2017 09:58

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarının ardından Avrupa’da yeni yıl kutlamaları, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Haberin Devamı

BAŞKENT Berlin’deki kutlamalar, Brandenburg Kapısı önünde ve buradan Zafer Anıtı’na kadar uzanan 17 Haziran Caddesi’nde yapıldı. Kutlamalar sırasında gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ise yaklaşık 7 dakikada sürdü.

Avrupa’da yeni yıl kutlamaları

Kutlama alanının çevresine güvenlik amacıyla beton bloklar koyuldu, alana giren herkesin üstü arandı. Yüzbinlerce kişinin katıldığı kutlamalarda insanların yanında çantaların bulunmasına izin verilmedi. Kutlamalar kapsamında bin 700 polisin ve 700 özel güvenlik elemanının görev yaptığı belirtildi.
Geçen yıl Köln tren garında yaşanan taciz olaylarının ardından bu yıl geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ifade edildi. Köln’de yılbaşı kutlamaları nedeniyle bin 500 polisin görev yaptığı, bu sayının bir yıl öncesine göre 10 kat daha fazla olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Avrupa’da yeni yıl kutlamaları

POLİS SAYISI ARTIRILDI

FRANSA: Tüm dünyada olduğu gibi Fransa’da da binlerce kişi yeni yıl kutlamaları için sokaklara akın ederken, sokaklardaki güvenlik önlemleri arttırıldı. Caddelere güvenlik bariyerleri yerleştirilirken, görev yapan polis sayısı da artırıldı. Işıl ışıl renklendirilen sokaklara akın eden vatandaşlar, yeni yıldan beklentilerini dile getirdi.

BETON BARİYERLER KOYULDU

İNGİLTERE: 2017’ye başkent Londra’daki geleneksel havai fişek gösterileri için 3 bin polisin görev aldığı geniş güvenlik önlemleri altında girdi. İngiliz Parlamentosunun önünde, Thames Nehri üzerinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da biletli izlendi. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde başlayan gösteri, bilet alan 100 bini aşkın kişi tarafından takip edildi. Londra, 2003 yılından bu yana yeni yılı belediyenin düzenlediği havai fişek gösterisiyle karşılıyor.
Bu yıl Berlin’de ve Nice’te meydana gelen kamyonlu terör saldırıları nedeniyle Londra’da kutlamalar sırasında insanların yoğun olarak bulunduğu alanlara araçların girişini önlemeye dönük olarak çok sayıda taşınabilir beton bariyer yerleştirildi. Yeni yıl kutlamaları öncesinde ve sırasında Londra metrosundaki trenlerde ilk kez silahlı polisler de görev aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!