Almanya’da şok

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da şok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 19:37

18 Temmuz’dan bu yana peş peşe saldırıların yaşandığı Almanya’da son olarak önceki gece Ansbach kentinde bir mültecinin üzerindeki patlayıcıyı bir konser alanının hemen yakınında infilak ettirmesi ülkeyi şoke etti. Ülkede bir hafta beşinci saldırı yaşanırken bombacının telefonunda terör örgütü IŞİD’e biat videosu çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA, 18 Temmuz’dan bu yana yaşanan 5 saldırının şokunu yaşıyor. Son olarak önceki gece Bavyera eyaletinin Ansbach kentinde bir canlı bomba bir konser alanı yakınında kendini hava uçurdu. Olayda 27 yaşındaki Suriyeli saldırgan öldü. 3’ü ağır 12 kişi yaralanırken, failin Suriyeli mülteci olduğu açıklandı. Ülkeyi sarsan bu son saldırı, pazar gecesi yerel saatle 22.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıkları saldırganın konser alanına girmek için kapıdaki görevlilerle tartıştığını, izin verilmeyince de sırt çantasındaki bombayı patlattığını söyledi.

IŞİD’E BİAT ETMİŞ: Alman polisi şimdi bu olayın bir terör saldırısı olup olmadığını netleştirmeye çalışıyor. Güvenlik güçleri henüz terör saldırısı olduğu yönünde ellerinde kanıt olmadığını ama bu seçeneği ciddi olarak göz önünde bulundurduklarını bildirdi. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann saldırganın bilgisayarında bomba yapımı ve İslami videolar bulunduğunu söyledi. Adının Muhammed D. olduğu belirtilen bombacının cep telefonunda terör örgütü IŞİD’in lideri Ebubekir Bağdadi’ye biat ettiğini gösteren bir video da çıktı. Polis, ülkeye 2014’te gelen Suriyelinin, sığınma talebinin reddedilmiş olduğunu, sınırdışı edilmeyi beklediğini belirtti. Suriyelinin psikolojik sorunları bulunuyor ve tedavi görüyordu.

Haberin Devamı

SALDIRI DALGASI SARSTI

 Almanya’da bir hafta içinde peş peşe beş saldırı gerçekleşti. 18-24 Temmuz arası yaşanan bu saldırılar şöyle:

18 Temmuz’da Würzburg kentinde yaşanan birinci olayda IŞİD üyesi Pakistanlı bir saldırgan trende balta ve bıçakla yolculara saldırdı. 15 kişiyi yaraladı. Saldırgan öldürüldü.

- Ardından 22 Temmuz’da Münih kentinde silahlı İran asıllı Alman vatandaşı 18 yaşındaki Ali David Sonboly, OEZ adlı alışveriş merkezinde katliam yaparak 4’ü Türk 9 kişiyi öldürdü.

- 24 Temmuz’da Reutlingen kentinde elinde pala olan 21 yaşındaki bir Suriyeli, döner büfesinde hamile bir kadını öldürdü. Biri Türk iki kişiyi yaraladı. Bu adam yakalandı.

- Aynı gün eli bıçaklı bir Alman, Hamburg-Bremen seferi yapan trende yolculara saldırmak istedi. Saldırgan zamanında etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

- Son olarak yine 24 Temmuz’da Ansbach kentinde bir Suriyeli mülteci üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Kendisi öldü. 3’ü ağır 12 kişi yaralandı.

FAİLİ ARABASIYLA DURDURAN TÜRK

Reutlingen kentindeki saldırıda elinde pala olan saldırganı, Alper Meyvalı (22) yakalattı. Meyvalı, kebabçıyı basarak bir kişiyi öldüren 21 yaşındaki Suriyeli mülteciyi aracıyla çarparak durdurdu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!