Almanya’da kitlesel taciz depremi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da kitlesel taciz depremi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 21:59

Yılbaşı akşamı Almanya’nın Köln ve Hamburg kentlerinde meydanlardaki yeni yıl kutlamaları sırasında genç kadınların Kuzey Afrika ya da Arap kökenli olduğu söylenen gruplar tarafından taciz edilmesi ülkeyi ayağa kaldırdı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Köln ve Hamburg kentlerinde meydanlarda yeni yılı kutlayan genç kadınların Kuzey Afrikalı ve Arap kökenli olduğu öne sürülen gruplar tarafından ağır taciz ve gaspa uğraması Almanya’da deprem yarattı. Sadece Köln’de 90 kadın cinsel saldırı ve tacize uğradıkları gerekçesiyle polise suç duyurusunda bulundu.

Gecikmeli yansıdı

Kurbanların sayısının gün geçtikçe artması nedeniyle olay kamuoyuna gecikmeli yansıdı. Birçok kadının utandığı için polise gitmediği sanılıyor. Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre Köln’de bin civarında Arap ve Kuzey Afrikalı mülteci gruplar halinde ana tren garı önündeki meydana girerek, kalabalığı taciz etti ve aynı zamanda çantalarından cüzdan ve cep telefonlarını çaldı.

Taciz kurbanı anlatıyor

“İki kız, bir erkek arkadaş Köln’de meydanda yeni yılı karşılamaya gittik. Tren istasyonundan çıkar çıkmaz, kalabalık yabancı bir erkek grubuyla karşılaştık. Bakışları ürkütücüydü. Birbirimizden arka arkaya tutunarak kalabalığın arasından geçmeye çalıştık. Bir tünel açıldı. Ama birden elleriyle bizi taciz etmeye başladılar. Şansıma pantolon giymiştim. Eğer etek giymiş olsaydım yanmıştım.”

Haberin Devamı

Özel soruşturma komisyonu

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, olayları “Ürkütücü” olarak niteledi ve dün acil bir kriz toplantısı düzenledi. Olayın yaşandığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, “Kuzey Afrikalı bir grup erkeğin savunmasız kadınlara pervasızca cinsel saldırıda bulunarak, aşağılaması asla kabul edilemez” dedi. Köln Polisi özel bir soruşturma komisyonu kurdu. Olay akşamı gözaltına alınan 10 şüpheliden üçü serbest bırakıldı. Olaylar yaşandığı sırada meydanda olan güvenlik güçlerinin olayları fark- etmemesi yoğun eleştiri konusu.

Aydan Özoğuz: Dehşete düştüm

Almanya’nın uyumdan sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz, ‘kadınlara yönelik saldırı beni dehşete düşürdü’ dedi. Olayın aydınlığa kavuşturulmasını, saldırganların yakalanıp yargılanmasını isteyen Özoğuz, bunun her fırsatta suçlanan yabancılar için de büyük önem arzettiğini söyledi. Cinsel taciz olayı üzerine sosyal medyada mültecilere karşı kışkırtıcı mesajlar yağıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!