Almanya’da esrar serbest olacak

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da esrar serbest olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 07:00

Almanya’da esrar kullanımının belirli koşullarda yasalaştırılmasını içeren “Esrar Yasa Tasarısı” Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi.

Haberin Devamı

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, hedefin uyuşturucu kaçakçılığına ve kullanımına karşı mücadele olduğunun altını çizdi. Tasarıda, 18 yaşından büyüklerin esrar kullanımının ‘uyuşturucu cürümü’ olarak görülmemesi yer alırken, Bakan Lauterbach, atılan bu adımın uyuşturucu politikasında bir dönüşüm olduğunu söyledi.

ÇOCUKLARINIZI KORUYUN

Aynı zamanda çocuk ve gençlere uyuşturucu kullanımından uzak durmaları için “Yasal ama…” sloganıyla bir kampanya başlatacaklarını da açıkladı. Alman Bakan, “Esrar kullanımı çocuklar için çok tehlikelidir” derken, ailelere “Çocuklarınızı ve gençleri uyuşturucu kullanmaktan uzak tutun” çağrısında bulundu. Eyaletler Meclisi onay vermese bile, Federal Meclis’te kabul edilmesi halinde gelecek yılın başından itibaren yasalaşması öngörülen tasarıya göre yetişkinler evlerinde üç kök kenevir yetiştirebilecek. 25 grama kadar esrar bulundurmak suç sayılmayacak.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!