Almanya'da çirkin olay! Müslüman mezarlığı tahrip edildi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada çirkin olay Müslüman mezarlığı tahrip edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2022 07:00

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Iserlohn kentinde bulunan Müslüman mezarlığına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıda bulunuldu.

Haberin Devamı

Müslüman mezarlığına çirkin saldırının, cuma günü öğleden sonra ile cumartesi sabahı arası yapıldığı belirtildi. Iserlohn Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Cami Derneği Derneği Başkan Yardımcısı Aytaç Kuruağaç’ın verdiği bilgiye göre Iserlohn Müslüman Mezarlığı’nda bulunan 45 Müslüman mezarının 32’si saldırganlar tarafından tahrip edilmiş. Mezar üzerinde bulunan yazı taşları kırılmış, mezarları koruyan mermerlere zarar verilmiş. Saldırının ardından mezarlığa giden Iserlohn polisi ve Hagen Cumhuriyet savcısı, mezarlıkta incelemelerde bulunurken saldırganlara ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı ve soruşturmanın devam edeceği açıklanmış.

'ÖLÜLERİMİZİ RAHAT BIRAKSINLAR'

Iserlohn Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Cami Derneği Derneği Başkan Yardımcısı Aytaç Kuruağaç olayla ilgili olarak, “45 Müslüman mezarının 32’sini adeta tahrip etmişler. Mezar taşlarını parçalayıp, ayaklarıyla mezarları çiğnemişler. Mezarları kırıp dökmüşler. Gidip gördük, manzara çok üzücü. Ölülerimizden ne istiyorlar? Ölülerimizi bari rahat bıraksınlar. Bir yıl önce aynı mezarlıkta yine 7 mezara benzer şekilde saldırı olmuştu. O zaman da yapanlar bulunamadı, şimdi de bulunacağını sanmıyoruz. İnşallah bu gibi olaylar son bulur. Mezarlıklara saldıranlar, yarın öbür gün ne yapmaz diye endişeliyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ÖNLEM ALINMALI'

AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya da sosyal medya hesabından, “Yıl, Iserlohn’daki Müslüman mezarlarına yapılan saygısızlıkla başlıyor. Sadece acımasız. Müslümanlara karşı nefret suçlarının olmadığı bir gün bile geçmiyor. Siyaset sonunda İslam karşıtı ırkçılığa karşı somut önlemler almalıdır“ paylaşımında bulundu. Bölgede yaşayan Müslümanlar saldırının ırkçı gruplar tarafından yapıldığı yönünde görüş belirtirken, Hagen Savcılığı’nın olayla ilgili soruşturmayı devam ettirdiği öğrenildi.

TÜRKİYE KINADI

Türk Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın Iserlohn şehrinde bir Müslüman mezarlığına düzenlenen saldırıyı kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Almanya’nın Iserlohn şehrinde bir Müslüman mezarlığına saldırı gerçekleştirildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Yeni yıl gecesinde meydana gelen saldırı, son dönemde özellikle Avrupa’da yükselişe geçen ve Müslümanların mezarlıklarını dahi hedef haline getiren hastalıklı İslam karşıtı zihniyetin yeni bir göstergesidir. Bu elim saldırının faillerinin belirlenerek adalete teslim edilmelerini ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını temenni ediyoruz. Keza bu tür hadiselerin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını da arzu ediyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!