Almanya yılbaşına çok sıkı hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya yılbaşına çok sıkı hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 09:32

Almanya yılbaşı kutlamalarının olaysız geçmesi için sıkı güvenlik önlemleri aldı. Başkent Berlin’de iki hafta önce yaşanan terör saldırısı, Köln’de geçen yılbaşı yaşanan toplu taciz olayları yılbaşı gecesi insanların güvenliği yeterince sağlanacak mı tartışmasını gündeme getirdi.

Haberin Devamı

BERLİN’de Brandenburg Kapısı önünde yine bir milyon insanın yılbaşını kutlaması bekleniyor. Daha iki hafta önce Noel pazarına TIR’la terör saldırısının yaşandığı başkentte, polis bir milyon insanın güvenliğini sağlayabilecek mi sorusunu gündeme getirdi. Berlin İçişleri Senatörü Andreas Geisel, güvenlik düzeyinin çok yüksek olduğunu vurguladı ve “Polis sayısını oldukça artıracağız” dedi. Yılbaşı gecesi Brandenburg Kapısı önünde bin 700 polis, 700 güvenlik elemanı görev yapacak. Polis zırhlı tanklar, makineli tüfeklerle alanın çevresini koruma altına alacak. Yılbaşını kutlamaya gelenler güvenlik kontrolünden geçerek, alana girebilecek. Çantalar, sırt çantaları aranacak. Şişe, havai fişek gibi kesici ya da patlayıcı maddelerin içeri alınmasına izin verilmeyecek. Alanın çevresinde altı ilkyardım merkezi kurulacak.

Haberin Devamı

KÖLN’DE GÜVENLİK MÜLTECİLERE

Köln’de ise mülteciler koruma görevlisi olarak polisle birlikte güvenliği sağlayacak. Bild Gazetesinin haberine göre yılbaşı kutlamalarının olaysız geçmesi için Köln Emniyeti, 59 mülteci çalıştıracak. Bekçi görevi yapacak mülteciler Kuzey Afrika, Suriye ve Afganistanlı. Bu kişiler daha çok köprü başlarında, çelik yelekle ve telsizle nöbet tutacak. Köln polisi, güvenlik elemanı mültecileri görev yapacakları yerlere götürerek, yelek ve telsizlerle ön hazırlık yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!