Almanya, Türkiye ile her alanda yenilik istiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Türkiye ile her alanda yenilik istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 12:33

Almanya, bir süredir gerginlik yaşadığı Türkiye’yle ilgili Meclis’te bir çalışma grubu oluşturdu.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili bir açıklama yapan Meclis’teki Avrupa İlişkileri Komisyonu’nda Türkiye Masası üyesi olan CDU milletvekili Matern von Marschall, şunları söyledi: “Grup Başkanımız Volker Kauder’in önerisi üzerine bir ‘Türkiye Çalışma Grubu’ (AGT) oluşturuldu. Çalışma Grubu, dış ilişkiler, savunma, kalkınma, içişleri ve insan hakları komisyonlarıyla birlikte Türk-Alman ilişkilerinde yeni bir yön rehberi hazırlayacak. Çalışma Grubu’na Avrupa ve Dışilişkiler Komisyonları başkanlık edecek.”

ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK

Von Marschall, çalışma grubunda anayasa referandumundan sonra Türkiye ile nasıl bir ilişki kurulacağı sorusunu masaya yatıracaklarını söyledi. Bu ilişkilerin temelinde Türkiye’yle ticari sözleşmelerin yenilenmesi, Türkiye’nin AB ortak savunma politikasına dahil edilmesi ve sivil toplumun desteklenmesinin geldiğini vurgulayan von Marschall şöyle dedi: “Türkiye, AB ve özellikle Almanya’yla ilişkilere önem veriyor. Türkiye’de doğrudan yabancı yatırımların büyük bölümü AB’den geliyor. Ekonomi ve turizmin ne kadar önemli olduğunu cumhurbaşkanı da çok iyi biliyor.”
Çalışma grubu üyesi Devlet Bakanı Maria Böhmer, her ne kadar ikili ilişkiler gerilmiş olsa bile Türkiye tarafının ‘bir ara yol’ arayışında olduğunu ve Avrupa’dan kopmak istemediğini vurguladı. Çalışma grubunun açıklamasında, Türkiye’nin, adım adım Avrupa’dan uzaklaşsa bile Avrupa için bölgede önemli bir müttefik olarak kalacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!